(UKRAJINA UŽIVO) UKRAJINCI ZADALI SNAŽAN UDARAC! Stravična scena u Donjecku (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA/VLADIMIR GERDO / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EDUARDO MUNOZ /FRIEDEMANN VOGEL

Ruske trupe sprovode ofanzivnu operaciju u pravcu Avdejevke, poslednjih nedelja su uspele da postignu napredak. Oružane snage Ukrajine počinju da se pripremaju za gubitak grada, prenose ruski izvori na Telegramu

- Predsednik Grupacije Vostok Oružanih snaga Ukrajine, pukovnik Sergej Čerevati, rekao je da su Oružane snage Ruske Federacije i Oružane snage Ukrajine izvele 10 bitaka na Kupjansko-Limanskom pravcu.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

 

Maročko: VSU izgubila brigadu u Bahmutu

18.40 - Kijevske snage su samo u proteklih nedelju dana izgubile do 4.500 vojnika, koji su poginuli ili ranjeni u borbama na području Artjomovska, izjavio je potpukovnik Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko.

 

Eksplodirao auto šefa policije Marijupolja

 

17.47 - Automobil šefa policije grada Marijupolja dignut je u vazduh, preneo je danas TASS pozivajući se na izvore iz samoproglašene Donjecke Narodne Repubike.



Nemački kontigent od od 18 "Leoparda 2" predat Ukrajincima

17.20 - Kontigent od 18 borbenih tenkova tipa "Leopard 2" koje je Nemačka obećala da će poslati Kijevu kako bi podržala Ukrajinu u ratu protiv Rusije predat je na ukrajinskoj granici, preneo je danas Špigl, pozivajući se na neimenovane izvore.
 

Ešelon sa ukrajinskim samohodnim topovima (VIDEO)

15.09 - Ešelon sa ukrajinskim samohodnim topovima 2S7 Pion kreće se ka istoku. 25. mart 2023. godine

 

 

"Ne mogu da nas zastraše"

14.48 -  Ministar za pitanja Evropske unije Šimon Šinkovski vel Sek rekao je da, iako je to "element eskalacije, reakcija treba da bude mirna, ali čvrsta”. "Ne mogu da nas zastraše ruski propagandisti“, dodao je on.

U subotu je ruska novinska agencija javila da je Vladimir Putin potpisao sporazum o postavljanju taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji. Moskva je saopštila da preduzima taj potez kao odgovor na povećanje vojne podrške Zapada Ukrajini.

Kremlj kaže da će otkriti ko stoji iza eksplozija na Severnom toku

14.17 - Moskva kaže da će utvrditi koja država ili zemlje stoje iza eksplozija koje su oštetile gasovod Severni tok i da će učiniti sve što je u njenoj moći da zaustavi napore Zapada da prikrije ono što se dogodilo.

Ruska avijacija uništava položaje i oklopna vozila OSU (VIDEO)

13.48 - Posade jurišnika Su-25SM3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su kamuflirane položaje i oklopna vozila OSU.

Obuka posade Su-25SM3 uključuje i veštine napada na mete i manevre za izbegavanje neprijateljskih MANPADS-a i lovaca. Jurišna avijacija stalno podržava ofanzivu motorizovanih jedinica.

 

 

"Ne potcenjujte Rusiju"

13.26 - Poljski premijer progovorio o kontraofanzivi ukrajinske vojske

Celu vest pročitajte OVDE.

Posledica granatiranja u Кalinjinskoj oblasti (VIDEO)

13.22 - Gradonačelnik Donjecka objavio je snimak posledica granatiranja Oružanih snaga Ukrajine u Кalinjinskoj oblasti.

 

 

Grosi ide u nuklearnu elektranu u Zaporožju

12 56 - Generalni direktor Zaporoške nuklearne elektrane Rafael Grosi posetiće taj objekat 29. marta, saopštio je predstavnik administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Grosi je ranije izjavio da ne razmatra mogućnost stvaranja demilitarizovane zone oko Zaporoške nuklearke, ali da se podrazumeva prekid borbenih dejstava oko tog objekta.

"ZA KOLIKO STE SPREMNI DA KUPITE?" Ameri se spremaju da Ukrajince puste niz vodu 

12.35 -  U Sjedinjenim Državama nije slučajno što se pokrenula tema o mogućnosti rešavanja ukrajinske krize metodom „kupi-prodaj“.

Celu vest pročitajte OVDE.

Poljska neće predati sve borbene avione MiG-29 koje poseduje Ukrajini

12.16 - Ovo je rekao je zamenik šefa poljskog ministarstva spoljnih poslova za radio stanicu RMF FM, prenosi Sputnjik.

Uništeni ukrajinski tenk T-64BV i ZiL-131 kung MTO-ATM u rejonu Ugledara (VIDEO)

11.48

 

 

Ukrajinske snage udarile na Donjeck (VIDEO)

11.20

 

 

Atentat na ruskog komandanta u Marijupolju! (VIDEO)

11.08 - Jutros se dogodio napad u Marijupolju, prenose ukrajinski mediji na Telegramu

Celu vest i snmak pogedajte OVDE.

 

Patrušev "Žele da rasparčaju Rusiju"

10.42 - Sekretar Saveta za bezbednost Rusije, Nikolaj Patrušev, smatra da su zemlje NATO-a strana u sukobu u Ukrajini.

"Zemlje NATO-a su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp, ne krijući svoj glavni cilj - poraziti Rusiju na bojnom polju, a zatim je rasparčati", rekao je u Patrušev u intervjuu za Rusku gazetu.

"One (zemlje NATO-a) ukrajinskim trupama šalju oružje i municiju, obezbeđuju im obaveštajne podatke, uključujći i pomoć satelita i značajnog broja bespilotnih letelica, rekao je Patrušev, prenosi RIA Novosti.

Naveo je da NATO instruktori i savetnici obučavaju ukrajinsku vojsku, dok se, kako je kazao, "plaćenici bore u sastavu neonacističkih bataljona".

BRITANCI OTKRILI DETALJE Kako je propao napad Ukrajinaca na Sevastopolj

10.00 - Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da su Ukrajinci 22. marta pokušali da napadnu rusku pomorsku bazu u Sevastopolju, ali napad nije uspeo.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rusi uništavaju utvrđeni pojas OSU kod Avdijevke (VIDEO)

09.57 - Ofanzivu jurišnih grupa u rejonu Avdijevke podržava vatra najmoćnijih samohodnih minobacača 240 mm 2S4 „Tjulpan“ 14. artiljerijske brigade „Кalmius“.

"OPASNO!" NATO reagovao na Putinove pretnje nuklearnim oružjem

09.28 - NATO je u nedelju kritikovao Vladimira Putina zbog njegove „opasne i neodgovorne“ nuklearne retorike, dan nakon što je ruski predsednik najavio da će rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Iako je Vašington, umanjio zabrinutost zbog Putinove objave, NATO je upozorio da su obećanje ruskog predsednika o neširenju nuklearnog oružja od cilja.

„Rusko pominjanje NATO nuklearne raspodele je potpuno pogrešno. Saveznici NATO-a deluju u potpunosti poštujući svoje međunarodne obaveze“, rekao je portparol NATO-a u nedelju.

AMERIKANCI GURAJU UKRAJINCE U SMRT I PORUČUJU Što se kačite kad ste slabiji?

09.17 - Američko rukovodstvo, gurajući Ukrajinu da krene u kontraofanzivu, dobro je svesno verovatnoće neuspeha, a možda je to ono što oni i čekaju.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinac umalo ubio svoje kolege (VIDEO)

09.15 - Ukrajinski militant je umalo ubio svoje kolege pokušavajući da ih impresionira.

Na jednom od položaja, vojnik Oružanih snaga Ukrajine, pošto je bio prilično pijan, odlučio je da nauči kako da baci granatu. Ali nešto je pošlo po zlu.

STRAŠNE OPTUŽBE AMERIKANACA Putin hteo koncentracione logore za Ukrajince!

08.40 - Ruski predsednik Vladimir Putin u planu invazije na Ukrajinu, navodno je predvideo osnivanje koncentracionih logora za državljane ove zemlje, tvrde američki mediji.

Celu vest pročitajte OVDE.

Uništeni dronovi, Ukrajinci zaustavljeni

08.26 - Grupacija "Vostok" Oružanih snaga Rusije uništila je tri ukrajinska drona na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu, i zaustavila pokušaj neprijatelja da izvrši izviđanje, rekao je šef pres-centra grupacije trupa "Vostok" Aleksandar Gordejev.

Gordejev tvrdi da su Ukrajincima naneti teški gubici - artiljerijskom podrškom je neutralisano 30 ukrajinskih boraca.

Detalji granatiranja Melitopolja

08.06 - Danas u 8.15 Oružane snage Ukrajine izvele su artiljerijski udar na miran grad. Ovo je saopštio predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema preliminarnim informacijama, četiri osobe su povređene, a oštećeno je više objekata.

Granatiranje je, kako se pretpostavlja, izvedeno iz naselja Orehov.

 

 

Dobra vest iz DNR

07.55 - U Donjeckoj Narodnoj Republici tokom proteklog dana nije zabeležena nijedna žrtva.

ZELENSKI: Rat mora biti okončan do kraja godine!

07.31 - Zelenski je u video obraćanju rekao da je sada veoma važno da svi koji imaju uticaj na informisanje učestvuju u informacionom radu.

Celu vest pročitajte OVDE.

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

07.16 - Ruske trupe izvele su brojne napade na liniju Svatovo-Kremennaja.

▪️ Predsednik Grupacije Vostok Oružanih snaga Ukrajine, pukovnik Sergej Čerevati, rekao je da su Oružane snage Ruske Federacije i Oružane snage Ukrajine izvele 10 bitaka na Kupjansko-Limanskom pravcu.

▪️Ruske trupe nastavljaju da napadaju Bahmut i okolinu, postižući manje uspehe u gradu.

▪️ Ruski izvori tvrde da su borci Vagner grupe očistili fabriku AZOM na severu Bahmuta.

▪️Ruske trupe nastavljaju ofanzivu na liniji Avdiivka-Donjeck, a postigle su i manje uspehe u Mariinki.

▪️ Ukrajinski obaveštajci saopštili su da bi snage Vagnerove grupe mogle da pređu na pravac Avdijevke.

▪️ Ruske snage nastavljaju sa planiranim granatiranjem regiona Zaporožja, Hersona i Dnjepropetrovska.

▪️ Ruski mediji izvestili su o formiranju dobrovoljačkog bataljona „Uragan“ u sastavu 1. diverzantsko-izviđačke brigade „Vukovi“.

 

 

POSLEDNJE POGLAVLJE Rusi i Ukrajinci iscrpljeni, Amerikanci vrebaju kao lešinari!

07.05 - U očekivanju, a možda i u strahu od podrške Zapada toliko očekivanoj ukrajinskoj „prolećnoj ofanzivi“, Rusija je poslednjih nekoliko nedelja pokrenula talas za talasom napada na ukrajinski front, piše vojni analitičar Šon Bel za Skaj njuz.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Ukrajinske snage se spremju za gubitak Avdejevke"

07.05 - Mobilne komunikacije su isključene u gradu, javne službe su evakuisane, a stanovnicima se takođe savetuje da se evakuišu.

▪️Ruske trupe sprovode ofanzivnu operaciju u pravcu Avdejevke, poslednjih nedelja su uspele da postignu napredak. Oružane snage Ukrajine počinju da se pripremaju za gubitak grada, prenose ruski izvori na Telegramu.

▪️ Prvi će biti izvedeni komunalci koji su nastojali da održe čistoću i vitalnost Avdejevke. 

▪️ U bliskoj budućnosti u gradu će biti isključene mobilne komunikacije kako bi se sprečile ruske pristalice koje obaveštavaju Oružane snage Rusije o kretanjima i položajima ukrajinskih trupa.

 

 

07.02 -  Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podelilo je statistiku o isporuci oružja iz NATO-a Ukrajini (FOTO)

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading