ruska vojska
Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, ilustracija

- Ukrajinci javljaju, da se u oblasti Artjomovsk, Кonstantinovka i Časov Jar dešava pravi pakao. U toku je veoma snažan artiljerijski napad ruskih snaga.

Stanovnici javljaju, da iznad Artjomovska i Časovog Jara kao da je svanulo.

- Aktivna su sva moguća oružja - javljaju ruski izvori na Telegramu i dodaju da je u toku vatreni pakao za Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu, Časovom Jaru i Кonstantinovki-

 - Na frontu grmi ruska artiljerija zadaje snažne udare neprijateljskim položajima na frontu i pozadi iza Bahmuta - Javljaju na Telegramu ruski izvori.

 

 

Ukrajinski izvori potvrđuju stanje u Bahmutu:

-  U Bahmutu se vode teške borbe u svim sektorima. Naši izdržavaju, ali neprijatelj snažno pritiska. Teško stanje u oblasti Bogdanovke. Istočno od Ivanovskog, dešava se slična sitauacija.

- Na severu Bahmuta, po mraku, "vagnerovci“ su započeli juriš na podzemni deo fabrike AZOM. Artiljerija i avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije intenzivno pogađaju utvrđena područja na severu AZOM-a. Jurišni timovi PMC-a pokušavaju da prošire klin zabijen duž autoputa E40. Prešli su jarugu Dubovij Ovrag i nastavljaju da se kreću duž Kudlinskih jaruga prema Orehovo-Vasiljevki, a pored toga su se probili do kote 224. Borbe se nastavljaju u šumskom zasadu istočno od Hromova i u šumskim pojasevima na obodu autoputa O0506.

Na Telegramu osvanuo snimak žestoke ofanzivce ruskih snaga na Oružane snage Ukrajine u Konstantinovki.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading