JEZIVA NAJAVA IZ UKRAJINE Kijev sprema ofanzivu na Pridnjestrovlje
Foto: AP/Foto: AP

- Moldavija je suverena država, ona sama odlučuje od koga će da traži pomoć. Samo na osnovu odluke moldavskih vlasti, mi možemo da pomognemo. Imamo sve neophodne mogućnosti. Za tri dana to pitanje možemo da rešimo - rekao je on.

Arestovič je kazao i da potreba za uvođenjem vojske u Pridnjestrovlje već postoji budući da su predsednici i Ukrajine i Moldavije već optužili Rusiju za destabilizaciju situacije u regionu. Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane

je izvestilo o znatnom gomilanju ukrajinskog vojnog osoblja i opreme u blizini ukrajinsko-pridnjestrovske granice, o postavljanju artiljerijskih položaja i povećanju letova bespilotnih letelica iznad regiona. „Ruske oružane snage će na odgovarajući način odgovoriti na predstojeću provokaciju ukrajinske strane“, saopštilo je Ministarstvo.

Teritorija na levoj obali reke Dnjestar se odvojila od Moldavije i proglasila se za nezavisnu republiku početkom 1990-ih. Pretežno rusko govorno stanovništvo nije htelo da ostane manjina u novoj državi koja je postala nezavisna tokom raspada SSSR-a.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading