VELIKO UPOZORENJE IZ KINE Sukob će eskalirati ukoliko SAD ignorišu signal Moskve
Foto: Shutterstock

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Veršinjin rekao je da je Rusija spremna da vodi dijalog, ali bez preduslova i uzimajući u obzir stav Ruske Federacije. On je takođe istakao da konačnu odluku o pregovorima ne donosi Kijev, već Vašington.

Kako je podsetio kineski vojni ekspert Song Džongping, svi dosadašnji pokušaji Moskve i Kijeva da sklope mir nisu uspeli zbog intervencije američke strane. Sada je pitanje da li Rusija i SAD mogu da postignu konsenzus. Činjenica da Džo Bajden namerava da obeleži godišnjicu sukoba u Poljskoj ukazuje da države neće stati.

„Ako SAD ignorišu poziv Rusije na pregovore, onda će Moskva biti odlučnija da podstakne prodor kroz vojne mere“, piše kineski Global tajms.

Prema rečima stručnjaka, reč je o velikoj ofanzivi ruske vojske, o kojoj se u poslednje vreme sve više govori na Zapadu. Takođe je dodao: ako Rusija potpuno oslobodi Donbas, onda će se pojaviti nova osnova za pregovore.

Autor je skrenuo pažnju na to da će, ukoliko SAD ignorišu signal Rusije, sukob ozbiljno eskalirati. Istovremeno, Moskva ne odbija mirno rešenje, ali to ne može da traje u nedogled.

Pratite najvažnije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading