PUTIN: LEKCIJE IZ ISTORIJE SU ZABORAVLJENE Sramota! Rusija nije pozvana na godišnjicu oslobođenja Aušvica
Foto: AP/Foto AP

„Zločini koje neonacisti sprovode u Ukrajini su posledica tog zaboravljanja. Dokaz za to su zločini nad civilima, etnička čišćenja, kaznene akcije koje neonacisti organizuju u Ukrajini. Protiv tog zla se sada junački, rame uz rame, bore naši vojnici“, navodi se u telegramu koji je Putin adresirao organizatorima i učesnicima događaja posvećenih Danu sećanja na žrtve holokausta.

Putin je podsetio da je tada, 1945. godine, varvarske planove nacista prekinuo pre svega sovjetski narod.

„On se tada izborio za slobodu i nezavisnost otadžbine i spasao je jevrejski narod i druge narode od totalnog uništenja i porobljavanja. Rusija iskreno žali za milionima ljudi koji su poginuli tokom Drugog svetskog rata, Jevrejima i pripadnicima drugih nacionalnosti koji su streljani, ugušeni, mučeni, ili su umrli od gladi i bolesti“, poručio je Putin.

Nacistički puk postao deo regularne vojske

Puk „Azov“, koji čine sledbenici Hitlerovih pomagača Stjepana Bandere i Romana Šuheviča, postao je treća zasebna jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine, prenela je ruska štampa. Kako mediji navode, ova neonacistička jedinica

je sada udarna pesnica ukrajinske vojske i biće poslata, kako tvrdi njen komandant Andrej Bilecki, na najugroženiji sektor fronta, u grad Artjomovsk blizu strateški važnog Bahmuta.

 

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZNANJE

28.01.2023 16:09

Ko imalo zna istoriju onda i zna da su Ausvic oslobodili Sovnetski vojnici. Sada na godisnjicu nisu pozvani na obelezavanje i to je sramota za sve one koji su se borili protiv fasizma,a opsebno za Izrael, ako anu uopste znaju za sramotu. Rusija to treba dobro da zapamti.