NIJE OSTAO KAMEN NA KAMENU Rusi ušli u osvojeni Soledar, evo šta su zatekli (VIDEO)
Foto: EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

U centru Soledara praktično nema nijedne zgrade, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

"Ovde su bile cele apoteke, prodavnice - to je sve što je sada ovde, to je sve što je bilo, odnosno sve je bilo netaknuto, sve je uništeno", rekao je agenciji borac Vagnerove grupe koji je učestvovao u jurišanju na grad.

Prema njegovim rečima, ukrajinska artiljerija je namerno napala stambene objekte. Granatirano je i obdanište u kojem je pronađena neeksplodirana granata.

Ranije u subotu, jedan od meštana Soledara rekao je za RIA Novosti da Oružane snage Ukrajine gađaju humanitarne konvoje sa fosfornom municijom koje su izvodile izbeglice. On je napomenuo da je među ukrajinskim borcima bilo mnogo Poljaka i Britanaca.

Operacija ruskih trupa za oslobađanje Soledara završena je 12. januara uveče. Grad je važan za nastavak uspešne ofanzive na Donjeckom pravcu.

Nalazi se u centru odbrambene linije Artemovsk-Seversk; ukrajinska vojska je ovde podigla moćna odbrambena utvrđenja. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, oslobađanje Soledara će preseći linije snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsku, blokirati i uvesti neprijateljske trupe u kotao.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading