NAJNOVIJE VESTI IZ UKRAJINE Otkriveni detalji o atentatu na Ćaleta - dva miliona dolara je bio ukupan budžet
Foto: EPA

- Za ‘Zaharku’ (Aleksandra Zaharčenka) platili su pet miliona rubalja. Kažem, pet miliona rubalja je otišlo čoveku koji je izvršio... Dva miliona dolara je bio ukupan budžet za sve: za pripremu , za prisluškivanje itd. A čovek koji je to izvršio, pritisnuo je dugme na vreme i dobio pet miliona rubalja - ispričao je službenik SBU u telefonskom razgovoru.

 

 

Novi detalji ubistva Aleksandra Zaharčenka otkriveni su u razgovoru koji su presretnuti između pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine i agenta.

Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama Luganske Narodne Republike izjavio za Sputnjik da je presretnut telefonski razgovor između oficira SBU Aleksandra Kijaščenka i njegovog agenta, u kojem on iznosi nove detalje ubistva prvog lidera DNR.

Prvi lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je 31. avgusta 2018. od posledica eksplozije u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Vlasti DNR incident smatraju za teroristički napad. U maju 2019. godine, novi lider DNR Denis Pušilin je u intervjuu za Sputnjik objavio da je uhapšena jedna od grupa, verovatno, umešanih u ubistvo Zaharčenka. Prema njegovim rečima, istragom su utvrđeni organizatori, izvršioci i naručioci ubistva, među kojima su i visoki funkcioneri Ukrajine i drugih zemalja.

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading