PREMIJER TVRDI "Ukrajini potrebno 750 milijardi dolara za rekonstrukciju"
Foto: Youtube/Printscreen

Šmihal je, takođe, rekao da je Ukrajini učinjena direktna šteta na infrastrukturi od preko 100 milijardi dolara, preneo je Rojters.

krajinski premijer je rekao da bi glavni izvor finansiranja tog plana bila sredstva zaplenjena od ruskih oligarha.

CENE GASA U EVROPI TUKU ISTORIJSKE REKORDE Londonska berza objavila alarmantne podatke

On je precizirao da prva faza obnove podrazumeva rešavanje svakodnevnih problema ljudi kao što je vodosnabdevanje, druga faza je "brzi oporavak" koji se odnosi na period odmah posle obustave sukoba, uključujući privremeni smeštaj, bolnice i škole, a u krajnjoj fazi je transformisanje zemlje u dužem vremenskom periodu.

Evropska investiciona banka (EIB), kreditni ogranak Evropske unije, predlaže da finansijska struktura koja je pre korišćena za pomoć tokom pandemije kovid-19, bude model za finansiranje obnove Ukrajine u iznosu do 100 milijardi evra (104,3 milijarde dolara), prema dokumentu u koji je britanska agencija imala uvid.

Prema predlogu, početnih 20 milijardi evra za Poverenički trust EU-Ukrajina (E-U GTF) obezbedilo bi se doprinosima iz zemalja EU i iz budžeta Unije u formi grantova, zajmova i garancija.

LEPE ŽELJE ILI REALNOST? Ursula fon der Lajen je obećala Ukrajini jednu važnu stvar

Evropska unija planira da dodeli 500 milijardi evra finansijske pomoći Ukrajini kako bi joj pomogla da oživi ekonomiju, izvestio je Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema izvorima Blumberga, Evropska komisija traži opcije finansiranja, kao što su grantovi i zajmovi, preneo je TASS.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading