"BEZVIZNI SAOBRAĆAJ" VAŽI ZA UKRAJINU! Ostvarila je roming sa evropskim zemljama, tvrde ukrajinski izvori
Foto: Shutterstock

Pored toga, prema saopštenju ukrajinske državne službe za specijalne komunikacije, Ukrajina je već ostvarila roming sa evropskim zemljama.

„Danas su u Lionu Ukrajina i EU potpisale Sporazum o prevozu robe drumskim saobraćajem. Njime se isključuje potreba da ukrajinski prevoznici poseduju odgovarajuće dozvole za obavljanje bilateralnog i tranzitnog transporta u državama EU i omogućava izbegavanje zaustavljanja izvoza ukrajinskih proizvoda preko drumskih kontrolnih punktova“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima ministra infrastrukture Aleksandra Kubrakova, sporazum je krajnje neophodan u uslovima preusmeravanja logistike na zapadne granice.
Trenutno Ukrajina i EU oslobađaju vlasnike vozačkih dozvola, koje je izdala jedna od strana, obaveze posedovanja međunarodne vozačke dozvole. Sporazum važi godinu dana sa mogućnošću produženja.

EPA/OLEG PETRASYUK

 

Prema informacijama Ministarstva, Ukrajina je postigla sporazum o privremenom ukidanju dozvola za drumski teretni saobraćaj sa 12 zemalja EU (Austrija, Mađarska, Italija, Letonija, Litvanija, Estonija, Bugarska, Nemačka, Danska, Rumunija, Grčka i Slovačka).

Pored toga, šef ukrajinske državne službe za specijalne komunikacije i zaštitu informacija Jurij Ščigol izjavio je da je Ukrajina već ostvarila jedinstveni roming sa Evropom.

Kako je istakao, obezbeđen je rezervni komunikacioni kanal preko „Starlinka“. Istakao je da, prema preliminarnom sporazumu sa Ilonom Maskom, vlasnikom operatera, Kijev će imati pravo na povlašćene cene usluga.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading