PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo!

Sukobi i dalje traju, a vode se žestoke borbe oko Severodonjecka.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je juče vesti iz jugoistočnog regiona Zaporožja o tome da ukrajinske snage uspevaju da se suprotstave ruskim trupama i potpisao je ukaz o uvođenju sankcija pojedincima među kojima je i ruski predsednik Vladimir Putin.

U video obraćanju Zelenski je rekao i da ukrajinske snage postepeno napreduju u oblasti Harkova, istočno od Kijeva, "oslobađajući svoju zemlju", preneo je Rojters.

Britanski borac Ejden Aslin, kome je sud  izrekao smrtnu kaznu zajedno sa Šonom Pinerom, rekao je da će "Bog biti taj koji će mu suditi kada dođe vreme".

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da na Zapadu inflaciju već zovu njegovim imenom i dodao da je rast cena na Zapadu rezultat "njihovih grešaka i to dugotrajnih."

- Ako neko pokušava da nas na neki način ograniči - ograničava sam sebe. Pokušavaju, uslovno, da ograniče izvoz našeg đubriva, a cene su kod njih više skočile nego kod nas. Pokušavaju da ograniče naše energente - ponovo su cene skočile u nebesa. Tamo već zovu inflaciju mojim imenom, a mi s tim apsolutno nemamo nikakve veze - poručio je ruski predsednik, preneo je Sputnjik.

BLOG UKRAJINA UŽIVO 107. DAN SPECIJALNE RUSKE VOJNE OPERACIJE JE ZAVRŠEN.

"Tornado" tuče po Slavjasku

23:55 - Dejstvovanje VBR Tornado-G po pozicijama artiljerije Oružanih snaga Ukrajine u reonu Slavjanska.

 

 

Ispaljen "Iskander" na Harkov

23:46 - Snimljen odlazak "Iskandera" na metu u Harkovu. Video su objavili ruski kanali.

 

Ponovo raketiran Donjeck

23:30 - Ukrajinske trupe granatirale su Kujbiševski okrug grada Donjecka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 15 raketa iz VBR Grad, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

 

 

Zaplenjeno još "Džavelina"

23:17 - Ponovo su poraženi borci Oružanih snaga Ukrajine i oduzeta sva NATO oprema, uključujući američke "Džaveline" (Koplja, protivtenkovsko naoružanje), objavili su ruski izvori.

 

Rakete nad Sevastopoljom

23:03 - U toku je lansiranje raketa PVO iznad Sevastopolja, objavio je guverner Snaga protivvazdušne odbrane RF.

 

Večernje obraćanje predsednika Ukrajine

22:50 - "Uprkos pritisku Rusije, učinićemo sve što možemo da oživimo ekonomsku aktivnost u Ukrajini", rekao je Zelenski.

 

 

Poginuo ukrajinski ratni izveštač

22:38 - Aleksij Čubašev, vojni dopisnik, autor i voditelj rijalitija „Regrut UA“, poginuo je na liniji fronta. Aleksij je takođe bio šef "Vojske FM" i "Vojne televizije Ukrajine".

 

Nemačka povećala uvoz iz Rusije za 60 odsto u prva četiri meseca 2022.

22:29 - Ambasador Ukrajine u Berlinu Andrij Melnik tvrdi da je, uvoz ruskih proizvoda u Nemačku dostigao vrednost od šest milijardi evra i da je tokom prva četiri meseca 2022. godine povećan za 60 odsto.

"Putinov porez" kriv za američku inflaciju

22:17 - Predsednik SAD Džo Bajden je pokušao da objasni porast inflacije u SAD. Prema rečima predsednika Amerike, kriv je „Putinov porez”.

„Putinov porez je teško pogodio u maju kod nas i širom sveta. Visoke cene benzina na pumpama i hrane obezbedile su otprilike polovinu mesečnih poskupljenja.“

U maju su američke cene porasle za 8,6%. Takve inflacije u Americi nije bilo 40 godina.

 

Neobično upozorenje o vazdušnoj opasnosti

21:59 - "Veoma čudno" upozorenje o vazdušnom napadu: sirena se oglasila samo u Kijevu, rizik od raketnih udara je veoma visok.

 

Podsećamo, vazdušna opasnost je do sada obično bivala proglašena na više regiona u Ukrajini istovremeno.

Crna Gora zamrzla imovinu 34 ruska državljanina

21:45 - Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je zamrznulo 44 nekretnine 34 ruska državljanina kojima su prethodno uvedene sankcije.

Rusija izlazi iz Svetske turističke organizacije

21:33 - Vlada Rusije je odlučila da prihvati predlog za napuštanje Svetske turističke organizacije, a odgovarajući dokument, koji je potpisao premijer Rusije Mihail Mišustin, objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Granatiran Volčansk u trenutku podele humanitarne pomoći

21:16 - Ukrajinske trupe otvorile su vatru na grad Volčansk koji su oslobodile ruske trupe u Harkovskoj oblasti u trenutku izdavanja humanitarne pomoći, povređena su odrasla osoba i dete, saopštilo je Ministarstvo komunikacija Luganske Narodne Republike.

 

 

Poginula trojica vojnika DNR

21:03 - Trojica vojnika Donjecke Narodne Republike su poginula, 12 je povređeno tokom proteklog dana, saopštila je Narodna milicija DNR.

- Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost troje branilaca Donjecke Narodne Republike poginulo u vršenju vojne dužnosti, a 12 ih je povređeno, navodi se u saopštenju Narodne milicije na svom Telegram kanalu.

Granatirano Južno Zajcevo

20:44 - Ukrajinske trupe u 19:45 pucale su na Zajcevo (Južno), ispalivši osam mina kalibra 120 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

 

 

Snimci razaranja u Strahanovu

20:35 - Stahanov je podvrgnut masovnom granatiranju Oružanih snaga Ukrajine iz MLRS „Uragan“, preneli su ruski izvori.

 

Puno posla za deminere

20:22 - Tokom protekla 24 sata ruski stručnjaci za eksploziv onesposobili su više od 550 eksplozivnih naprava u naseljima Donjecke i Luganske Narodne Republike, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

On je dodao da je u Rusiju iz ugroženih područja Ukrajine i republika Donbasa tokom proteklog dana evakuisano više od 21.600 ljudi, među kojima je 2.900 dece.

Prema rečima Mizinceva, Rusija je od 2. marta u Ukrajinu dostavila 28.961 tonu humanitarne pomoći, koja obuhvata sredstva prve pomoći, hranu, lekove i medicinsku opremu.

Francuska spremna da učestvuje u deblokadi luke Odesa

20:10 - Francuska je spremna da učestvuje u operaciji deblokade luke Odesa, saopštila je danas Jelisejska palata.

"Spremni smo da učestvujemo u operaciji koja bi nam omogućila da potpuno bezbedno vratimo pristup luci Odesa, kako bi tamo bilo moguće slati brodove, uprkos činjenici da je tu miniran morski prostor", izjavio je izvor iz administracije francuskog predsednika, prenela je agencija RIA Novosti.

Lukašenko upozorava

19:50 - Zapadne zemlje ne odustaju od cilja da izravnaju front po ruskoj granici, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

 

 


On je dodao da su spremne da uđu u Belorusiju iz zapadnog dela Ukrajine.

 

 

Ukrajinci ispaljuju salve na Donjeck

19:39 - Regija Kujbišev je trenutno pod vatrom. U 19:29 ispaljeno je 10 raketa iz MLRS BM-21 "Grad" iz Pervomajskog.

 

Raketirana Gorlovka

19:23 - Ukrajinske trupe u 17.20 (vreme se poklapa sa moskovskim vremenom) ispalile su deset raketa iz VBR Grad na grad Gorlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

 

Kijev razmenio 4 ruska zarobljenika za 5 Ukrajinaca

19:15 - Zvanični Kijev razmenio je danas četiri ruska zarobljenika za pet Ukrajinaca, saopštio je danas guverner ukrajinske oblasti Nikolajev Vitalij Kim.

To je 11. razmena zarobljenika sa Rusijom od početka specijalne vojne operacije Moskve u Ukrajini u februaru.

Češka poslala vojnu pomoć Ukrajini

19:02 - Češka je uputila Ukrajini vojni materijal u vrednosti od oko 152 miliona dolara i priprema novu isporuku, saopštio je portal „Češke novine“ pozivajući se na ministarku odbrane Janu Černohovu.

„Ta suma raste praktično posle svakog zasedanja vlae. Sledeće nedelje će Ministarstvo odbrane predložiti vladi da pošalje Ukrajini materijale za protivhemijsku zaštitu u vrednosti od oko 347.000 dolara“, rekla je Černohova.

Albanija priskače u pomoć Ukrajini?

18.50 - Albanija će poslati milion evra humanitarne finansijske pomoći Vladi Ukrajine, saopšteno je danas iz albanske Vlade.

Ova pomoć, kako se navodi u saopštenju, biće pokrivena iz rezervnog fonda državnog budžeta, odobrenim za 2022. godinu, preneo je "Albenijen dejli njuz".

Ukrajinci Rusima dali rok

18.44 - Ukrajinska vojna obaveštajna administracija kaže da veruje da Rusija ima ekonomske resurse da nastavi rat sadašnjim tempom "još jednu godinu".

Francuska spremna za deblokiranje

18.29 - Francuska je spremna da učestvuje u operaciji deblokiranja luke Odese na jugu Ukrajine kako bi se omogućio izvoz žitarica zemljama kojima je potrebno, saopštila je danas Jelisejska palata. Kako je prenela francuska onlajn televizija BFMTV, neimenovani savetnik francuskog predsedništva izjavio je da je Francuska na raspolaganju za "operaciju koja bi omogućila pristup luci Odese na bezbedan način, odnosno pristup brodova uprkos tome što u moru ima mina".

Makron sledeće nedelje u Rumuniji i Moldaviji

18.14 - Francuski predsednik Emanuel Makron posetiće Rumuniju i Moldaviju sledeće sedmice kako bi izrazio solidarnost Francuske sa svojim evropskim saveznicima koji su najizloženiji ratu u Ukrajini, saopšteno je danas iz Makronovog kabineta.

Granatiran Donjeck

17.42 - Ukrajinske trupe u 15.50 časova (po moskovskom vremenu) ispalile su tri granate „NATO“ kalibra 155 milimetara na Vorošilovski okrug Donjecka, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)

Foto: Danijel Simić

 

Rodion Mirošnik: Polaganje oružja ili predaja

17.20 - Ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike u Moskvi Rodion Mirošnik izjavio je da ukrajinski miltanti u fabrici Azot u Severodonjecku traže način za pregovore, kao i da su putevi za njihovo povlačenje presečeni.

Mala grupa ukrajinskih formacija na tlu hemijske fabrike Azot više ne može da napusti oblast. Svi putevi za povlačenje su im odsečeni.

Pojedini predstavnici militanata pokušavaju da stupe u kontakt sa savezničkim snagama, iznose neke uslove. Objašnjeno im je da nikakvi uslovi neće biti prihvaćeni. Samo polaganje oružja i predaja", naveo je Mirošnik na svom Telegram kanalu, prenela je agencija RIA Novosti.

PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen

 

 

Situacija u Ukrajini

17.04

 

Fon der Lajen sa papom o Ukrajini

17.00 - Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarala je danas sa poglavarom Rimokatoličke crkve Franjom o naporima koji se preduzimaju radi okončanja rata u Ukrajini i ublažavanja globalne krize sa hranom.

- Stojimo uz one koji pate usled razaranja u Ukrajini. Ovaj rat mora da bude završen i mir ponovo uspostavljen u Evropi - navela je Fon der Lajen na Tviteru posle sastanka. Fon der Lajen se sastala i sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, i ministrom spoljnih poslova, nadbiskupom Polom Galagerom, koji se nedavno vratio iz Ukrajine.

Vatikan je saopštio da je u fokusu razgovora sa Fon der Lajen bila zajednička posvećenost aktivnostima na okončanju rata u Ukrajini, uz posvećivanje posebne pažnje humanitarnim aspektima i posledicama nastavka sukoba u vezi sa hranom.

PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)

Tanjug/Ap

 

Slike iz rata

16.50 

 

Oružane snage Ukrajine granatiraju zgradu uprave DNR kasetnom municijom

16.32

 

Kadirov je pročitao pesmu o Ukrajini

16.09 - Lider Čečenije Ramzan Kadirov u stihu je poslao poruku Ukrajincima i poručio im da se urazume.

Ceo Lugansk postaje ruski kada padnu ova dva grada?

16.01 - Rusija nastoji da nađe slabe tačke u ukrajinskoj odbrani u blizini reke Severski Donjec u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik.

On je za ukrajinsku televiziju rekao da ruske snage nisu odustale od pokušaja pokretanja jurišnih operacija u toj oblasti, prenosi Rojters.

Ako Rusija zauzme gradove Severodonjeck i Lisičansk na Severskom Donjecu, držaće ceo Lugansk, jednu od dve oblasti u regionu Donbasa u kome Moskva podržava dve samoproglašene separatističke republike, navodi britanska agencija.

PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Tenk BM "Oplot"

15.35 - Na snimku možete videti ukrajinski tenk BM „Oplot“ u blizini zone borbenih dejstava.

 

Raketni napad na vojni aerodrom Dnjepar

15.17 - Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketnim udarom uništile ukrajinsku avijaciju stacioniranu na aerodromu Dnjepar, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

PUTINOV POREZ PRAVI HAOS U AMERICI Granatiran Volčansk dok se delila humanitarna pomoć (FOTO/VIDEO)

EPA/MAXIM SHIPENKOV

 

Snage DNR napreduju ka Slavjansku

15.15 - Jedinice Donjecke Narodne Republike približavaju se Slavjansku, saopštio je u Telegram kanalu štab teritorijalne odbrane DNR.

Tras: Smrtna presuda Britancima kršenje Ženevske konvencije

14:35 - Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da presude protiv dvojice Britanaca osuđenih na smrt na istoku Ukrajine predstavljaju kršenje Ženevske konvencije.

"Presuda protiv njih je grubo kršenje Ženevske konvencije", navela je Tras na Tviteru posle razgovora sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom, preneo je Rojters.

Ona je razgovarala na temu kako da se pojačaju napori za oslobađanje ratnih zarobljenika na proruskim teritorijama u Ukrajini.

 

Snimak požara

14:15 - Snimak velikog šumskog požara, koji je nastao kao rezultat granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine, između Severodonjecka i Rubižna.

 


 

 

 

Zelenski i ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas

13:45 

 

 

 

Ukrajinske snage 4.134 puta granatirale DNR

13:30 - Ukrajinske snage su u proteklih 114 dana eskalacije, 4.134 puta granatirale teritoriju Donjecke Narodne Republike, usled čega je poginulo 162 civila, dok je ranjeno 750 ljudi, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i obustavu režima vatre.

 

Lavrov: NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope

13:00 - Svima je postalo jasno da NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- I dalje smo otvoreni za dijalog. Ali morate zajedno da igrate tango. Za sada naši zapadni partneri sami igraju brejkdens“, rekao je Lavrov novinarima.

Svima je postalo jasno da NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

 

 

 

Ukrajinska granata pogodila je stambenu zgradu u ulici Kirova (rudnik Lidijevka) u Donjecku

 


 

Makron sledeće nedelje u Kijevu?

12:30 - Francuski predsednik Emanuel Makron mogao bi da poseti Kijev sledeće nedelje, prenosi Figaro.

Kijev: Rusija juriša na odbranu kod reke Severski Donjec

12:00 - Rusija nastoji da nađe slabe tačke u ukrajinskoj odbrani u blizini reke Severski Donjec u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik.

On je za ukrajinsku televiziju rekao da ruske snage nisu odustale od pokušaja pokretanja jurišnih operacija u toj oblasti, prenosi Rojters.

 

Kompanija Amazon čuva podatke ukrajinske vlade

11:45 - Kompanija Amazon veb servisis – AVS, je pomogla ukrajinskim ministarstvima i privatnim kompanijama da prenesu više od 10 petabajta podataka u računarski oblak – cloud, nakon početka sukoba u Ukrajini.

Kijev: Potrošili smo municiju

11:30 - Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Vadim Skibicki rekao je danas da su ukrajinske snage potrošile skoro svu svoju artiljerijsku municiju i da se oslanjaju na oružje sa Zapada.

"Ovo je sad artiljerijski rat, a mi gubimo kada je reč o artiljeriji", rekao je Skibicki za Gardijan i naglasio da „sada sve zavisi od toga šta Zapad daje Ukrajini".

 

Ruski samohodni topovi 2S19 „Msta-S“ dejstvuju po „uporištima“ Oružanih snaga Ukrajine

 

 

 

U ruskim raketnim udarima uništeni su ciljevi ukrajinskog vazduhoplovstva

 

 

 

Kadirov najavio akcije čečenskih boraca u Lisičansku

11:00 - Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom Telegram kanalu da su borci Specijalnog puka Heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova pod komandom Zamida Čalajeva oslobodili Kamiševahu od naoružanih nacionalističkih grupa i spremni su da započnu sledeću fazu ofanzivne misije.
 
"Prema rečima Zamida Čalajeva sa lica mesta, dan ranije su porazili formaciju Terorističke odbrane i Snaga za specijalne operacije Ukrajine u broju od 58 ljudi. Narednih dana naši specijalci počeće oslobađanje Lisičanska. Da bi to uradili, oni imaju sve potrebne resurse i mogućnosti. Uprkos žestokom otporu nacionalističke hunte, naši borci ne nameravaju da odstupe od svojih ciljeva. Dakle, ostaje nam samo da čekamo njihovu sledeću pobedu.
 
Zamidu Čalajevu i celom osoblju specijalnih snaga želim sjajne uspehe u daljem ofanzivnom radu! Uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti izvojevati sigurnu pobedu nad neprijateljem i osloboditi narod Lisičanska od nacionalističkog i banderovskog ugnjetavanja", napisao je Kadirov.

 

Jutarnji brifing ruskog Ministarstva odbrane

 

10:45

 

 

Savetnik Zelenskog odgovorio Putinu

10:20 - Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak odgovorio je na komentare Vladimira Putina u kojima ruski predsednik svoje sadašnje postupke upoređuje sa postupcima ruskog cara Petra Velikog u 18. veku.

On kaže da to pokazuje zašto ruski protivnici treba da prestanu da govore o "spasavanju obraza" te zemlje i umesto toga počnu diskusiju o "trenutnoj deimperijalizaciji" Rusije.

 

Oklopni voz u Ukrajini

 

 

 

Tokom granatiranja Gorlovke od strane ukrajinske artiljerije, poginula su 2 civila

10:15 

 


 

 

 

U Dnjepru se širi gust, crni dim

09:45 

 

 

 

U Lugansku je u punom jeku izgradnja multifunkcionalnog medicinskog centra sa 200 kreveta

09:20 - Prema rečima šefa Ministarstva zdravlja LNR Natalije Paščenko, zgrada će biti potpuno gotova do kraja oktobra 2022. godine.

 


Ukrajinska diverzantska grupa pokušala je da prodre na teritoriju Brjanske oblasti

 

 

Kadrovi borbenog dejstva ruskih dronova 

 

 

 

London: Borbe oko Severodonjecka, Marijupolju preti kolera

09:00 - Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas, pozivajući se na obavštajne podatke, da se borbe oko Severodonjecka na istoku Ukrajine nastavljaju, a da je Rusija ponovo preuzela kontrolu nad većim delom grada.

Ministarstvo u objavi na svom tviter nalogu, međutim, navodi da ruske snaga nisu ostvarile veliki napredak u pokušajima da okruže šire područje Severodonjecka sa severa i juga.

U saopštenju se takođe upozorava da se lučki grad Marijupolj na jugu Ukrajine suočava s rizikom od velike epidemije kolere, dok su medicinske službe po svoj prilici već blizu kolapsa.

 

Putin: "Nijedna gvozdena zavesa neće pasti na rusku ekonomiju"

08:55 - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da nijedna gvozdena zavesa neće pasti na rusku ekonomiju uprkos sankcijama koje je uveo Zapad.

-Nismo imali zatvorenu ekonomiju - tačnije jesmo u sovjetsko vreme kada smo sami sebe odsekli, napravili takozvanu gvozdenu zavesu, stvorili smo je svojim rukama. Nećemo ponovo napraviti istu grešku - naša ekonomija biće otvorena, dodao je.

 

Blinkenova reakcija na smrtnu kaznu trojici plaćenika

08:45 - Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je američka administracija zabrinuta zbog smrtne kazne koju je za trojicu plaćenika izrekao sud Donjecke Narodne Republike. Vašington poziva Rusku Federaciju da poštuje norme humanitarnog prava.

 

 

Ukrajinske snage ispalile 10.000 projektila

08:25 - Od 17. februara kada je došlo do eskalacije situacije u Donbasu ukrajinske snage su ispalile preko 10.000 projektila različitog kalibra na LNR, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Ukrajinska vojska gađala je LNR, kako se navodi, iz sistema "Točka U","Grad", "Uragan", "Smerč". U istom periodu je poginulo 37 civila, a ranjeno 138, uključujući 17 dece. Uništen je 1.321 stambeni objekat u 30 naselja i 129 objekata civilne infrastrukture.

 

Donjeck

08:00 - Masovno granatiranje ukrajinske artiljerije u Kalinjinskom okrugu u Donjecku odnelo je život 35-godišnjoj ženi. U stambenim zgradama u mirnom kraju prozori su ostali bez stakla.

 


 

 

Oružane snage su uništile bazu Vagner u okupiranoj oblasti Luganska

07:40

 

 

 

Pentagon: Ukrajina nema programe biološkog i hemijskog oružja

07:20 - Ukrajina nema programe biološkog, nuklearnog ili hemijskog oružja, saopštio je Pentagon.

U saopštenju sa navodi i da su SAD u poslednjih 20 godina podržale 46 različitih civilnih laboratorija i zdravstvenih centara u Ukrajini u okviru mirovnih programa.

 

Francuska i dalje spremna da šalje teško naoružanje UKR

07:00 -  Francuska će ostati spremna da odgovori na sve potrebe Ukrajine, uključujući teško naoružanje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Kako je saopštila Jelisejska palata, Makron se interesovao za najnovija dešavanja na terenu, kao i o potrebama Ukrajine u pogledu vojne opreme, političke i finansijske podrške i humanitarne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading