NATO O SUDBINI EVROPE VIŠE NE MOŽE DA ODLUČUJE Lavrov: Za tango je potrebno dvoje, ali Zapad sam igra brejkdens
EPA

- I dalje smo otvoreni za dijalog. Ali morate zajedno da igrate tango. Za sada naši zapadni partneri sami igraju brejkdens“, rekao je Lavrov novinarima.

Svima je postalo jasno da NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Činjenica da oni ne mogu da odlučuju o sudbini Evrope već je svima postala jasna“, rekao je Lavrov novinarima.

KAD TREBA MALTRETIRATI MALU SRBIJU, TO JE U REDU A kad Lavrov ide u Tursku to je druga priča, tamo je bitno da se pojavi!

Ministar je dodao da ODKB danas deluje kao faktor ravnoteže za nelegitimne akcije NATO.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je da se ne spekuliše na temu smrtne kazne stranim plaćenicima u DNR i podsetio da su oni osuđeni po zakonodavstvu republike, pošto su tamo počinjeni njihovi zločini.

- U ovom trenutku svi procesi koje ste pomenuli zasnivaju se na zakonodavstvu Donjecke Narodne Republike , jer su zločini o kojima je reč počinjeni na teritoriji DNR. Sve ostalo je već predmet spekulacija, ne bih ulazio rad pravosudnog i sistema za sprovođenje zakona Donjecke Narodne Republike, rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara o situaciji sa plaćenicima.

Sergej Lavrov ne veruje da sankcije Kijeva protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih političara zahtevaju odgovor.

Ranije je predsednik Ukrajine  Volodimir Zelenski potpisao ukaz o personalnim sankcijama Putinu, Lavrovu, ruskom ministru unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolcevu, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim ruskim zvaničnicima.

- Mislim da ovo nije vredno bilo kakvog konkretnog koraka sa naše strane – bez obzira čime se dete zabavlja, rekao je Lavrov novinarima.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading