RUSKA VOJSKA ČEŠLJA SEVERODONJECK Love krupnu zverku iz NATO
Foto: mil.ru

Dokumenti poljskog pukovnika Darijuša Majhrzaka pronađeni su 6. maja na vojnim pozicijama koje su ukrajinske Oružane snage ostavile u gradu Severodonjecku. Dokumenti potvrđuju da je oficir NATO-a bio raspoređen u Severodonjecku i da se sada možda krije u hemijskoj fabrici Azot.

U jednoj od prostorija koje je ostavila AFU u Severodonjecku, ruski vojnici su pronašli dokumente za automobil Darijuša Majhrzaka.

Pukovnik Dariuš Majhrzak je prorektor za vojna pitanja Univerziteta za ratne studije, ASzWoj, u Poljskoj. Studirao je na Oficirskoj akademiji u Vroclavu, služio je u 11. oklopnoj konjičkoj diviziji.

Više puta je učestvovao u organizaciji i izvođenju vojnih vežbi na nacionalnom i međunarodnom nivou. U periodu 2005-2006, služio je kao viši specijalista Divizijske savetodavne grupe i grupe za obuku u sastavu poljskog vojnog kontingenta u Iraku.

Njegova naučna istraživanja posvećena su pitanjima nacionalne i međunarodne bezbednosti. Studirao je savremene pretnje, upravljanje krizama, uglavnom u EU i Poljskoj.

Još uvek nije jasno da li je pukovnik Darijuš Majhrzak poginuo ili je još uvek u Severodonjecku, ili je napustio grad i Ukrajinu. Dokumenti se mogu smatrati prvim dokazom o učešću poljskog vojnog osoblja u neprijateljstvima protiv Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading