ŠREDER UPOZORAVA ZAPAD Dugoročna izolacija Rusije je nemoguća
EPA

- Zemlju poput Rusije ne možete izolovati na duže vreme ni politički ni ekonomski. Nemačkoj industriji su potrebne sirovine koje Rusija ima. I to nisu samo nafta i gas, to su i retki metali, i ova sirovina se ne može tek tako zameniti, rekao je Šreder i dodao da će pre ili kasnije sve strane u sukobu morati da sednu za pregovarački sto.

Prema njegovom mišljenju, privreda neće moći da funkcioniše, a kuće neće imati čime da se greju.

Ranije tokom dana, predsednik Nemačkog socijalnog udruženja Adolf Bauer upozorio je da se ne prekidaju isporuke energenata iz Rusije, navodeći ozbiljne posledice po narod Nemačke.

Prema njegovim rečima, nemačke vlasti ne bi trebalo da izlažu zemlju takvom riziku, inače će doći do „dramatičnih posledica“ po nemačko tržište rada. 

Takođe je skrenuo pažnju na visoku stopu inflacije u zemlji i upozorio na veoma ozbiljne poteškoće sa kojima bi se siromašni delovi nemačkog stanovništva mogli suočiti.

Dan ranije Bundesbanka je saopštila da će ruski gasni embargo koštati Nemačku 180 milijardi evra . Takođe, prema podacima banke, inflacija, koja je već godina od 7,3%, ubrzaće se na 8,8%.

Sve najnovije inormacije o ruskoj vojnopj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading