RUSKI AVIONI UNIŠTILI UKRAJINSKU PVO Izbegli sve rakete pa sravnili sa zemljom položaje bataljona "Ajdar" (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Danas su jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izvršile udare po ukrajinskim položajima na aerodromu u Kramatorsku. 

Pod udarom su se našle baterije PVO i položaji 24. samostalnog jurišnog bataljona "Ajdar".

 Ukrajinska PVO je reagovala na napad ruskih aviona, ali su sve njiihove rakete promašile cilj. 

Sa druge strane ruski Avioni su uništili sve zadate mete, što dokazuje i snimak sa terena.

Istorijat bataljona "Ajdar"

Bataljon je nastao kao paravojna milicija ekstremno desničarske Ukrajinske radikalno-demokratkse partije. Nakon toga je uključen u regularne snage Vojske Ukrajine. 

Amnesti internašonal je 8. septembra 2014. godine izvestio da je bataljon počinio ratne zločine, uključujući otmice, silovanja, nezakonito zatvaranje, zlostavljanje, krađu, iznudu i moguća pogubljenja, a 24. decembra 2014. godine je izvestio da je jedinica blokirala humanitarnu pomoć iz Ukrajine koja je stigla do stanovništva oblasti pod kontrolom separatista.

U aprilu 2015. godine, guverner Luganska, Genadij Moskal je izjavio da bataljon Ajdar „teroriše region“ i zatražio od ukrajinskog ministarstva odbrane da obuzda svoje pripadnike nakon niza krađa, uključujući vozila hitne pomoći i preuzimanje fabrike hleba.

Nakon toga je bataljon rasformiran, ali je ubrzo vraćen kao samostalna jedinica ukrajinske vojske nakon, kako su tada rekli zvaničnici Generalštaba Vojske Ukrajine "pomnog proveravanja pripadnika u kojem je utvrđeno da nisu počinili ni jedno delo koje im se stavlja na teret".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading