"PUTIN MORA BITI ZAUSTAVLJEN!" Britanska obaveštajna služba iznela najnovije informacije o Ukrajini: Da li je Rusija iznenađena?!
printsrkin/jutjub

Britanska vojna obaveštajna služba danas je navela da ruske snage gađaju naseljena područja u Ukrajini, ali da jačina otpora na koji nailaze usporava rusko napredovanje.

"Obim i snaga ukrajinskog otpora nastavlja da iznenađuje Rusiju", navodi britanska služba, prenosi Rojters.

Rusija "odgovara na to gađanjem naseljenih područja na više lokacija, uključujući Harkov, Černihiv i Marijupolj", navodi se u izveštaju.

Kako se napominje, "Rusija je i prethodno koristila slične taktike u Čečeniji 1999. i Siriji 2016. kada je vršila gađanje i iz vazduha i sa zemlje".

Velika Britanija i Putin

Sukob u Ukrajini će trajati mesecima, ako ne i godinama, izjavio je danas zamenik britanskog premijera Dominik Rab, dodajući da će zapadni saveznici morati da pokažu "stratešku izdržljivost" kako bi osigurali neuspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.


"Misija koju delimo sa našim saveznicima je da osiguramo da Putin ne uspe u Ukrajini, a za to će biti potrebno određeno vreme. Govorimo o mesecima, ako ne i godinama. Zbog toga moramo da pokažemo određenu stratešku izdržljivost, jer naš posao neće biti gotov za nekoliko dana", predočio je Rab u intervjuu za Skaj njuz, prenosi Rojters.

Najnovije vesti iz minuta u minut pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ragi

06.03.2022 15:57

E to vaše ponašanje ignorisanje Ruskih zahteva za prestanak genocida nad Ruskim narodom koji traje 8g nepotpisivsnjem sporazuma samo prouzrokuje veće broj Ukrajinskih Žrtava.A taj scenario poznat od razbijanja Jugoslavije na štetu Srpskog naroda,Iraka i mnogi Afričkih zemalja do danas Ukrajine koja plaća ogromnu cenu