PENTAGON SE OGLASIO: ''OVO IM JE OPOMENA''! Stigla oštra poruka Ukrajincima zbog pogibije civila u Sevastopolju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države ne žele civilne žrtve i nameravaju da o tome razgovaraju sa Ukrajinom, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder komentarišući napad na Sevastopolj američkim oružjem u nedelju, u kojem su ubijena četiri civila, među kojima je dvoje dece.

- To je nešto o čemu ćemo razgovarati sa Ukrajincima. Krajnje jasno smo stavili do znanja da ne želimo civilne žrtve - rekao je portparol Pentagona.

Pentagon nema informacije na osnovu kojih bi se moglo proceniti "da li su civili ubijeni ili nisu", naveo je Rajder.

Odbio je da odgovori na pitanje umešanosti američke vojske u udar, koji je, kako navodi rusko Ministarstvo odbrane, izveden američkim operativno-taktičkim raketama "atakams" sa kasetnom bojevom glavom, rekavši da je to pitanje za Ukrajince.

U nedelju, na pravoslavni dan Svete Trojice, u 12.15 po lokalnom vremenu, ukrajinske trupe su napale Sevastopolj sa pet američkih operativno-taktičkih raketa "atakams" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski PVO sistem presreo je četiri projektila, ali je fragment pete rakete eksplodirao u vazduhu.

Poginule su četiri osobe, dvoje dece i dvoje odraslih. Prema poslednjim podacima, povređene su 153 osobe, 79 je hospitalizovano, od čega 27 dece. Mnogi su u teškom stanju.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, učešće SAD u granatiranju Sevastopolja imaće posledice. Kremlj je pozvao medije da pitaju strane novinare i portparole šefova država u Evropi i SAD, "zašto njihova vlada ubija rusku decu".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading