"NEKOLIKO NEDELJA SAM SE ČEŠALA" Bivša britanska premijerka OSULA PALJBU po Džonsonu: "Stan je bio pun buva..."
Printskrin

- Neki su tvrdili da je to zbog Borisovog i Kerinog psa Dilin, ali nije bilo ubedljivih dokaza - rekla je ona u svojim memoarima "Deset godina za spas Zapada", koji se u nastavcima objavljuju u "Dejli mejlu".

Prema njenim rečima, ceo stan je morao da bude isprskan sredstvom za uništavanje buva.

- Nekoliko nedelja sam se češala - dodala je Tras, prenosi "Tajms".

Bivša premijerka, koja je bila na vlasti 44 dana, navela je da joj je život u Dauning stritu izgledao kao u zatvoru jer se našla odsečena od spoljašnjeg sveta. Tras je rekla da je bila "u stvari zatvorenik" i da joj se činilo da je trčanje u Hajd parku bilo "kao dozvola da izađe u zatvorsko dvorište".

- Što se tiče načina života, iskustvo je bilo izuzetno klaustrofobično - istakla je ona.

Dodala je da je nedostatak podrške bio "prilično šokantan", da nije bila organizovana bilo kakva medicinska pomoć i požalila se da joj je prepušteno da sama organizuje friziranje i šminkanje.

Tras je rekla da pri ulasku u Dauning strit njen suprug Hju nije mogao da dobije isporuku od Okada, prenosi "Tajms".

Navela je da je, nakon što je uspeo da ubedi onlajn prodavca da nije reč o prevari, njen suprug morao da smisli gde mogu da ostave porudžbinu kako bi policija mogla da je unese pored bezbednosnog kordona.

- Kada porudžbina nije stigla, nazvao je Okado, da bi mu rekli da je porudžbina zaista primljena pre nekog vremena. Nijedan od zvaničnika iz Dauning strita je nije preuzeo, ali nisu hteli da uznemiravaju premijerku - istakla je ona, dodajući da je to primer koliko je život u Dauning stritu izolovan.

Smatra je da je stan iznad br. 11 "iznenađujuće prostran, ali pomalo bez duše". Osvrćući se na to što se njen prethodnik Boris Džonson tokom svog mandata suočio sa skandalom zbog tvrdnji da ima skupocene zlatne tapete, ona je rekla da, iako je u stanu bilo nekih otmenih zavesa, nije bilo zlatnih tapeta, suprotno izveštajima štampe da su Džonsonovi potrošili dosta novca za preuređenje stana.

Tras je kazala i da je stan u Dauning stritu bio "zaista bučan" zbog stalnih protesta.

Liz Tras bila je premijerka sa najkraćim mandatom u istoriji Britanije, pošto je na toj funkciji bila samo 44 dana, nakon čega je na njeno mesto izabran sadašnji premijer Riši Sunak. Ona je i dalje predstavnica Jugozapadnog Norfolka u Gornjem domu parlamenta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading