ljubica i ubica
Foto: Alo/Screenshot/Twitter/WindsorPolice / CBS news

Napredak nauke i tehnike omogućio i policiji da posle 50 godina rasvetli ubistvo Ljubice Topić (6) koja je oteta, silovana i ubijena 1971. godine u Vindzoru, država Ontario u Kanadi.

Tada je nepoznati surovi ubica oteo, silovao i ubio šestogodišnju devojčicu srpskog porekla Ljubicu Topić. Policija je pole veka posle saopštila identitet monstruma, i to zahvaljujući napretku nauke i biološkim tragovima koje je surovi zločinac ostavio za sobom.

Saopštili su da je to Frenk Artur Hol, koji je živeo u istoj ulici kao i devojčica. On je, nažalost, umro 2019. godine i izmakao je pravdi, prenose američki mediji.

Ovaj slučaj je rešen posle 50 godina i policija je tim povodom izdala zvanično saopštenje. Iako u prvi mah nisu imenovali osumnjičenog za taj grozni zločin, na kraju su ipak saopštili njegovo ime.

Frenk Artur Hol je u vreme nestanka i ubistva Ljubice imao 22 godine.

Slučaj je, kako je policija saopštila, rešen zahvaljujući neumornom radu ali i napretku u forenzici, a presudan je bio DNK dokaz.

Ljubica Topić je oteta, seksualno zlostavljana i ubijena 14. maja 1971. godine. Kobnog dana se igrala napolju, ispred porodične kuće, kada ju je stranac namamio da se udalji, obećavajući joj novac, saopštila je policija. Ona je kasnije pronađena mrtva, u jednom prolazu, oko kilometar dalje od kuće.

 

 

Slučaj je potresao celu Kanadu.

Policija je čak šest puta započinjala istragu ubistva male Ljubice, proverili su stotine dojava iz cele Kanade, ali i Sjedinjenih Američkih Država. Policija je napravila i profil osumnjičenog za ubistvo, zahvaljujući dokazima. Dva Ljubičina zuba i jedan zub odrasle osobe pronađeni su blizu mesta gde je ležalo telo devojčice.

Zub je odao monstruma

Inače, policija je tokom godina ispitala oko 500 osoba koji su se uklapale u profil ubice.

Policija Vindzora je još 2019. saopštila da zna ko je ubica Ljubice Topić, ali tada nisu saopštili njegov identitet, već samo da je ta osoba preminula. Ipak, došlo je do preokreta pa je policija prošle nedelje ipak saopštila njegov identitet.

Hol je živeo u istoj ulici gde i Ljubica, na udaljenosti manjoj od dva kilometra. On se kasnije preselio u Edmonton i umro u 70. godini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading