Jozef Fricl
Foto: Alo/Profimedia

Jozef Fricl, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora u Austriji zbog incesta i koji je bio smešten u ustanovu za mentalno obolele kriminalce, pušten je na uslovnu slobodu u četvrtak.

Ovome je prethodila rasprava tročlanog veća Okružnog suda u Kremsu, koja je bila zatvorena za javnost, pišu mediji a prenosi Telegraf

On će morati da ostane gde jeste, dok odluka ne postane pravno obavezujuća. Fricl će morati da podnosi izveštaje sa psihijatrije.

Odluka nije konačna jer ročištu nije prisustvovao predstavnik javnog tužilaštva. Prema navodima suda, tužilaštvo sada ima rok od 14 dana da uloži žalbu.

Odluka je doneta malo pre devet sati, a državno tužilaštvo se još nije oglasilo.

"Bili smo uspešni. Bilo je to dugo saslušanje. Ponovo je ispričao kako se kaje zbog onoga što je uradio. On je zapravo bio blizu suza. Ukratko, sud je došao do zaključka da moj klijent zapravo više nije opasan", rekla je njegova advokatica Astrid Vagner.

Doneta je odluka da se iz pritvorskog centra u zatvoru Štajn premesti u normalnu ćeliju. Ovo bi mogao biti uvod u kasnije, potpuno oslobađanje iz zatvora.

Da podsetimo, Fricl je 24 godine državu svoju ćerku zatočenom u tamnici u podrumu svoje kuće, gde joj je napravio sedmoro dece.

Osuđen je 2009. godine na doživotnu kaznu zatvora.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading