Tornado napravio pustoš
Foto: Printscreen/Printscreen

 Oluja je dovela do poplava i poremetila putovanja i u drugim oblastima u Velikoj Britaniji, a najteže je pogođena Škotska, gde je više hiljada domova ostalo bez struje. Policija je nakon tornada, koji je bio ograničen na područje Šireg Mančestera, proglasila u sredu veliki incident "zbog težine pričinjene štete i potencijalnog rizika po javnu bezbednost".

Tornado je čupao krovove s kuća, oborio drveće i doveo do urušavanja zidova, prenosi Bi-Bi-Si. Za sada nema izveštaja o povređenima, ali su mnogi ljudi bili primorani da napuste svoje domove, dodaje Gardijan. Oluja je sa sobom donela u delovima Škotske obilne snežne padavine koje su, uz jake vetrove i kišu, izazvale oštećenja na električnim mrežama pošto su pala stabla, grane i ruševine oborili dalekovode.

Niz železničkih operatera u Škotskoj privremeno je obustavio ili ukinuo svoje usluge zbog oluje. Aerodrom Hitrou u Londonu otkazao je 18 letova u sredu zbog ograničenja kontrole vazdušnog saobraćaja. Snadbevanje električnom energijom je obnovljeno u više od 31.500 objekata u Škotskoj, dok je 14.000 domova i dalje bez struje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading