olovka
Foto: Alo/Profimedia

Reč je o hemijskoj olovci proizvedenoj u Kini ružičasto-zlatne metalik boje, s glavom u obliku glave zeca i ružičastim pomponom, a u prodaji je bila od 19. decembra prošle godine do 26. oktobra ove godine. Distributer je lanac TEDi.

“Proizvod predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije kadmija. Potrošači se upozoravaju da prestanu da upotrebljavaju proizvod koji se može vratiti trgovcu u zamenu za drugi ili povrat novca”, napominju u distributeru.

Kadmij je teški metal izuzetno toksičan i kancerogen za ljude, a najviše deluje na pluća, srca, jetru i tkiva kostiju. Taloži se u organizmu i teško se i dugo izlučuje.

U svakodevnom životu kadmiju su najviše izloženi pušači duvana: jedna cigareta sadrži oko 2 mikrograma kadmijuma, a 2 do 10 posto tog kadmijuma se prenosi u duvanski dim.

(Danica.hr)

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading