operisan netanijahu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Elijahu je ranije danas izneo ideju o nuklearnom napadu na Gazu koju je kasnije odbacio kao "metaforičku" primedbu, objavio je "Tajms ov Izrael". Elijahu, ministar iz krajnje desničarske partije Ocma Jehudit, rekao je da je nuklearni napad na Gazu opcija.

Upitan u intervjuu za Radio Kol Berama da li atomsku bombu treba baciti na Gazu, Elijahu je rekao da je to jedna od mogućnosti. Elijahu je tokom intervjua takođe izneo svoj prigovor na dozvoljavanje bilo kakve humanitarne pomoći za Gazu, rekavši da u enklavi ne postoje civili koji nisu umešani u sukob. Elijahu podržava ponovno zauzimanje teritorije Pojasa Gaze i obnavljanje tamošnjih naselja.

On je naveo da severna Gaza nema pravo na postojanje, kao i da svako ko maše palestinskom ili Hamasovom zastavom ne bi trebalo, kako je rekao, "da nastavi da živi na licu zemlje". Elijahu je kasnije rekao da je njegova primedba o nuklearnom napadu na Gazu bila "metaforična".

On je napisao na platformi X da je "svakome ko ima mozak jasno da je primedba o atomskoj bombi bila metaforična".

Elijahu je dodao da Izrael zaista mora da pokaže, kako je naveo, "snažan i nesrazmeran odgovor na teror, koji će razjasniti nacistima i njihovim pristalicama da terorizam nije vredan truda".

"Ovo je jedina formula kojom se demokratije mogu izboriti sa terorom", naveo je Elijahu.

On je istakao da je istovremeno jasno da je država Izrael u obavezi da učini sve da taoci Hamasa budu vraćeni živi i zdravi.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading