Izrael
Foto: EPA/EPA Mohammed Saber

Izraelske bezbednosne snage i teroristi razmenili su jaku vatru u blizini pograničnog grada Zikim, pri čemu je ubijeno nekoliko pripadnika Hamasa. Stanovnici su dobili instrukcije da pređu u skloništa zbog rizika od terorističke infiltracije, prenosi "Ynet".

Ranije su najmanje dve osobe povređene kada je raketa pala u unutrašnjost Aškelona i nanela materijalnu štetu. Sirene su se čule na aerodromu Ben Gurion, ali nema izveštaja o prekidu vazdušnog saobraćaja. Teroristička grupa Hezbolah, koju podržava Iran, ispalila je danas minobacačke granate na Izrael.

 

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) napale su danas južni Liban u znak odmazde. Izrael je ispalio svoju najveću artiljerijsku granatu na ciljeve Hamasa, koja je u stanju da pređe sa jedne strane pojasa Gaze na drugu. Granata ima domet do 40 kilometara i nije korišćena od Drugog libanskog rata 2006. godine, navodi izraelski list. Palestinski mediji su preneli da su u izraelskim udarima preko noći ubijeni brat Muhameda Deifa, šefa Hamasovog vojnog krila, i članovi njegove porodice, uključujući njegovog sina i unuku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading