SAD VODE KONTROVERZNU POLITIKU Oglasio se Peskov posle Bajdenove izjave o Siju
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

"Znate, s jedne strane, naravno, ovo je veoma kontradiktorna manifestacija spoljne politike SAD, koja govori o velikom elementu nepredvidivosti, s jedne strane, a sa druge strane, o nastavku ovakvih mentorskih manifestacija. Spoljna politika SAD je već postala neprihvatljiva za ogroman broj država, a broj ovih država stalno raste", rekao je Peskov novinarima, komentarišući izjavu predsednika SAD Džoa Bajdena o kineskom lideru Si Đinpingu, prenele su RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, samo nekoliko dana ranije, mogle su se videti informacije o kontaktima američkog državnog sekretara u Pekingu, razne pomirljive izjave, da bi potom usledila neshvatljiva kompenzacija za te postupke od strane šefa države.

"Međutim, to je njihova stvar. Imamo loše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i veoma dobre odnose sa Narodnom Republikom Kinom", rekao je Peskov.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je ranije da kineski predsednik Si Đinping nije imao sve informacije o incidentu sa balonom i da je zbog toga "veoma uznemiren" jer je to "velika sramota za diktatore".

Bajden je o kineskom lideru govorio sam dan nakon završetka posete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kini, u koju je Vašington polagao velike nade radi poboljšanja međusobnih odnosa.

Blinken se, u okviru posete Kini 18.-19. juna, sastao sa predsednikom Kine Si Đinpingom, ministrom spoljnih poslova Ćin Gangom i Vang Jijem, šefom kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta KPK.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading