POČINJE VELIKA OBNOVA Putin u Mariupolju: Ovo je samo početak
Tanjug/Ap

Ruska Federacija će aktivno i dosledno vraćati život u novim regionima u normalu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji otvaranja tramvajskih linija u Mariupolju.

Danas se pušta u rad više od deset kilometara pruge, što je, prema rečima ruskog predsednika, mali deo, jer je ranije u gradu bilo skoro stotinu kilometara tramvajskog koloseka.

"Ali ovo je samo početak, prva faza rada. Naknadno ćemo razvijati saobraćajnu infrastrukturu grada, povećaćemo broj linija, obnovićemo davno zastareli vozni park javnog prevoza", ukazao je Putin.

Uprkos svim poteškoćama, u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, kao i u Donbasu se obnavljaju putevi, stambena naselja, obrazovne ustanove, grade se i popravljaju zdravstveni i energetski objekti, uspostavlja se industrijska i poljoprivredna proizvodnja.

"Nastavićemo da se dosledno i sistematski bavimo svim ovim pitanjima i obezbedimo da se život u gradovima i mestima ovih regiona vrati u normalu", obećao je ruski predsednik.

Obnova novih regiona izvodi se velikom brzinom i već postoje rezultati, ali još mnogo toga treba da se uradi, kazao je ruski predsednik.

"U isto vreme, imamo još mnogo toga da uradimo da bismo ponovo uspostavili normalan život i obnovili i unapredili Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, Zaporošku i Hersonsku oblast", istakao je on.

Na narednim sastancima sa članovima vlade će, prema njegovim rečima, biti više reči o planovima za razvoj privrede novih regiona.

"Kako za sebe, tako i ovde. Po Peterburškom standardu", rekao je zamenik premijera Rusije Marat Husnulin, govoreći o obnovljenoj infrastrukturi oslobođenog Marijupolja.

Projekat popravke tramvajskih šina u Mariupolju se realizuje uz pomoć Vlade Sankt Peterburga, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je zahvalio svim ruskim regionima koji pružaju podršku novim konstitutivnim entitetima Ruske Federacije i svim graditeljima, inženjerima i specijalistima koji su uključeni u restauratorske radove.

"Ne sumnjam da će zajedničkim snagama sve planirano sigurno biti ispunjeno. Imamo resurse, iskustvo i kompetencije neophodne za to", zaključio je lider Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading