STRAŠNE RUSKE PRETNJE Posedujemo oružje sposobno da zbriše Ameriku
EPA/SERGEI ILNITSKY

On je u intervjuu za dnevnik Ruska Gazeta, koji je objavljen danas rekao da je "Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom prednošcu", ali da "u slučaju pretnje njenom postojanju" može uništiti bilo kog neprijatelja, prenosi Taš.

Kako je rekao, tvrdnje nekih američkih političara da Rusija neće moći da odgovori na američki nuklearni protiv udar su "kratkovide, glupe i opasne".

- Iz nekog razloga, neki američki političari koji su zarobljeni u sopstvenoj propagandi, ostaju sigurni da ce u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom SAD moći da pokrenu preventivni raketni udar, posle čega Rusija više neće moći da odgovor - rekao je Patrušev.

Naveo je da je Zapad napravio ozbiljnu grešku u očekivanju ruskog ekonomskog kolapsa i rasta protestnog raspoloženja usled sankcija.

- Očigledno je da Zapad želi da Rusiju ekonomski iscrpi. Mnoge zapadne kompanije napustile su rusko tržište pod pritiskom Vašingtona. Međutim, napravile su ozbiljnu grešku u očekivanju kolapsa naše privrede i rasta protestnog raspoloženja - ocenio je Patrušev.

Dodao je da SAD pokušavaju da očuvaju svoju nadmoć u svetu, i ocenio da iz tog razloga pokušavaju da potisnu Rusiju i suprotstavaljaju se Kini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading