"RUSIJA I IRAN OBNOVILI SARADNJU NAKON DVE NEDELJE PAUZE" Objavljen novi dnevni izveštaj iz Ukrajine britanskih obaveštajaca
Foto: Printscreen/Printscreen

Rusija je nakon dvonedeljne pauze upotrebila 71 iransku "kamikaza bespilotnu letelicu" protiv ukrajinskih ciljeva, što upućuje na to da je Moskva dobila nove dronove od Irana za svoj rat u Ukrajini, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Britanski zvaničnici su u svom dnevnom vojno-obaveštajnom izveštaju na Tviteru napisali da napadi upućuju na to da je "Rusija verovatno počela dobijati redovne obnove zaliha manjim brojem bespilotnih letjelica Šahed OWA-UAV".

Veruje se da postoje dve lokacije za lansiranje dronova: iz ruske Brjanske oblasti u severoistočni deo Ukrajine i iz Krasnodarskog kraja u istočni deo susedne zemlje.

- Ovo Rusiji omogućuje fleksibilnost u gađanju širokog sektora Ukrajine i smanjuje trajanje leta do ciljeva na severu Ukrajine. Takođe je verovatno reč o novom pokušaju da se rastegne ukrajinska protivvazdušna obrana - stoji u objavi na Tviteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading