"ZAPAD PRAVI PAKT SLIČAN NACISTIČKOM!" Putin ukazao na novu pretnju za ceo svet, pa pomenuo Kinu
Foto: Ilustracija

Zapad počinje da gradi novu osovinu, sličnu onoj koju su 1930-ih izgradile fašistička Nemačka, Italija i militaristički Japan, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu Pavlu Zarubinu na TV kanalu Rusija 24.

Putin je prokomentarisao i dogovor postignut početkom godine između Velike Britanije i Japana o uspostavljanju kontakata i razvoju odnosa u vojnoj sferi.

- Zato zapadni političari govore da Zapad počinje da gradi novu osovinu sličnu onoj koju su još tridesetih godina prošlog veka stvorili fašistički režimi Nemačke i Italije i militaristički Japan - rekao je Putin.

Rusija ne stvara vojni savez sa Kinom

Predsednik Putin je rekao da nema pretnje za druge zemlje u saradnji Rusije i Kine.

- Rusija ne stvara vojni savez sa Kinom i ne preti nijednoj državi - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

 

- Ovo je apsolutno netačno. Zato što mi ne stvaramo nikakav vojni savez sa Kinom - rekao je on, komentarišući izjave da Moskva i Peking stvaraju osovinu, kao pretnju za Zapad.

NATO je prošle godine dogovorio novi strateški koncept za blok, najavljujući globalnu prirodu alijanse – "pa šta je to", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Prošle godine NATO je dogovorio novi strateški koncept razvoja bloka i tamo je direktno napisano da će NATO razvijati odnose sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona. I one su direktno navedene zemlje. Tu su i Novi Zeland, i Australija , i Južna Koreja , i tako dalje.... I najavljuju da će napraviti globalni NATO. Pa šta je to? – rekao je Putin u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu na TV kanalu Rusija 24.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading