ZAPAD JE KRIV! Šok iz Nemačke, optužili sami sebe!
EPA

"Nemački eksperti, kako se pretpostavlja, slabo su napredovali u istrazi, a zvaničnicima tek predstoji da pronađu ubedljive dokaze. Međutim, 'Tajms' smatra, da su oni otvoreni za teorije o tome da je zapadna država kriva za terorističkie napade sa ciljem da za to optuži Rusiju", navodi se u materijalu lista.

Pritom, jedan sagovornik lista je naveo da je čudna činjenica da su nemačke vlasti za sada dostavile oskudnu informaciju o velikom infrastrukturnom napadu.

Bivši savetnik Stejt departmenta za pitanja energetike je u razgovoru za list naveo da ne smatra da je začuđujuće da još uvek nije završena procedura pronalaženja dokaza o terorističkom napadu na gasovodima. Istakao je da istrage ispod vode uvek dugo traju.

Teroristički napadi dogodili su se 26. septembra, istovremeno na dva ruska gasovoda koji izvoze gas u Evropu – na "Severnom toku 1" i "Severnom toku 2". Operator "Severnog toka", kompanija "Nord strim AG" saopštila je da je došlo do velikih oštećenja i da je nemoguće proceniti kada će ona biti otklonjena. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji. Glavno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivičnu istragu o delu međunarodnog terorizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading