NOVI NAPAD NA SAA Sirija ponovo krvari
Foto: Youtube/Printscreen/World Wide Video News

SNA, koalicija turskih saradnika u severnoj i istočnoj Siriji, saopštila je da je pet pripadnika SAA ubijeno ili ranjeno u napadu. Međutim, zvanični izvori vesti nisu prijavili nikakve ljudske ili materijalne gubitke.

Upad je usledio nakon serije sličnih napada Hajat Tahrir al Šama, koji je povezan sa Al Kaidom, de fakto vladar severozapadnog regiona Veliki Idlib. U najnovijem napadu, koji se dogodio 22. decembra, gađana su dva položaja SAA u blizini sela Marat Mukhavs i Burejž u južnom Idlibu. Teroristička grupa je saopštila da je ubijeno ili ranjeno 15 pripadnika vojske.

Tokom proteklog meseca, SAA je premestila nekoliko jedinica, uključujući elitnu 25. diviziju specijalnih snaga (Tigrove snage), sa fronta Veliki Idlib do predgrađa gradova Tel Rifat, Manbidž i Kobane pod kontrolom Kurda u severnom Alepu. Iznenadni potez vojske bio je odgovor na pretnje novom turskom kopnenom ofanzivom protiv Sirijskih demokratskih snaga.

Iako je Damask još uvek u sukobu sa grupom koju predvode Kurdi, on odbacuje ideju o bilo kakvoj daljoj turskoj ekspanziji na sirijsku teritoriju. Napad na Abu Zindin i nedavni napadi u Velikom Idlibu, koji krše prethodne rusko-turske sporazume, verovatno su izvedeni da bi odvratili pažnju SAA ili ih primorali da povuku svoje trupe iz oblasti pod kontrolom Kurda u oblasti severnog Alepa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading