DODIK: Nećemo biti servis za želje EU, SAD i ostalih
Foto: AP

Lider SNSD Milorad Dodik poručio je da nova vlast na nivou BiH sigurno neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih, ali će raditi na rešavanju pitanja koja to već dugo čekaju, kao i da će forsirati realizaciju razvojnih projekata.

"Nakon formiranja Saveta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, verujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Saveta ministara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči sutrašnjeg sastanka sa HDZ-om i "osmorkom" o formiranju vlasti.

On je dodao da će dogovor o formiranju vlasti sutra biti završen, da će razgovarati o konkretnim projektima i određenim pozicioniranjima.

"Idemo da pokušamo da radimo u atmosferi punog uvažavanja, imamo potrebu da i oni i mi rešimo neka pitanja, opredelili smo se da forsiramo razvojne projekte", rekao je Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske.

Dodik je ranije najavio da će trojni sastanak o formiranju Saveta ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkom nivou biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu, kao i da će SNSD podržati Borjanu Krišto za predsedavajuću Saveta ministara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading