RASTE BROJ "GRAĐANA RAJHA" Nemačka ministarka pozvala na sveobuhvatno suzbijanje pokreta
Tanjug/Ap

Prema Fezerovoj, zajednica "Građani Rajha", koja odbacuje trenutni politički sistem i granice zemlje, porasla je za 2.000 članova tokom prošle godine. Ona je rekla da se 10 odsto u grupi smatra spremnim na nasilje.

Policija je u sredu uhapsila 25 Rajhsburgera, ili samozvanih 'građana Rajha', koji su osumnjičeni da su planirali državni udar. Za vođu grupe imenovan je 71-godišnji Hajnrih  XIII, princ od Rojsa i član manje nemačke aristokratske porodice.

Antiterorističke jedinice na terenu! - Alo.rs

- Ne radimo sa bezopasnim ludacima, već sa osumnjičenima za terorizam, koji su sada u pritvoru i čekaju na suđenje - rekla je Fezer, dodajući da je prošle godine zabeleženo 239 nasilnih akata građana Rajha i da je najmanje 1.050 ljudi imalo dozvolu za oružje. opozvano. Ministar je pozvao na "maksimalni pritisak" na zajednicu i rekao da će vlada "dodatno pooštriti zakone o oružju".  

Nemačka policija je u aprilu uhapsila četiri osobe koje su povezane sa pokretom "građana Rajha" zbog sumnje da su planirale otmicu ministra zdravlja Karla Lauterbaha - preneo je RT.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Simke

12.12.2022 12:34

A zasto suzbijanu!? Pa oni takve pokrete finansiraju i obucavaju po celom svetu!