MEDVEDEV UPOZORAVA Ako NATO isporuči fanaticima "patriot"...
Foto: Alo ilustracija

- Generalni sekretar NATO-a rekao je da će Ukrajina pobediti kao suverena nezavisna država. Ali nije rekao ništa o njenom teritorijalnom integritetu. Na primer, pobediće, ali, po svemu sudeći, u novim, uveliko suženim granicama svoje nezavisnosti, i sav takva suverena će sesti za pregovarački sto. Ovo je već napredak - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Rat u Ukrajini, 279. dan - Alo.rs

On je dodao da "bahati NATO-vci uvek lako zaborave na državne udare koje je njihova organizacija počinila u suverenim zemljama širom sveta".

- Zaboravljaju svrgnute legitimno izabrane šefove država i ubijene desetine hiljada civila, staraca, žena, dece. Snabdevanje oružjem svake rulje, poslušnika i ekstremističkih režima. Nekažnjivost čelnika Severnoatlantske alijanse za počinjene zločine - naglasio je on.

Medvedev je istakao da u "zemljama NATO-a ne živi više od 12 odsto svetske populacije".

- Ova organizacija ne treba civilizovanom svetu. Mora da se pokaje pred čovečanstvom i da se raspusti kao zločinačka organizacija. Ali čak ni Pontifek maksimus neće moći da ih oslobodi greha - poručio je Medvedev i dodao da, ako NATO kijevskim fanaticima isporuči sisteme "patriot" zajedno sa NATO osobljem, kao što je Stoltenberg nagovestio, oni će odmah postati legitimna meta ruskih oružanih snaga.

- Nadam se da sluge Alijanse ovo razumeju - zaključio je Medvedev.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading