RUSI OBJAVILI Ovako smo vas gađali (VIDEO)
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Naime, to ministarstvo objavilo je snimak na kom se vidi kako se s ruskog ratnog broda ispaljuje raketa koja je, kako se tvrdi, bila usmerena ka ukrajinkim infrastrukturnim objektima.

Podsetimo, rano jutros objavljeno je da je gađan Kijev, kao i da u tomn apadu ima poginulih i ranjenih. Odmah nakon toga upalile su se sirene u skoro svim većim gradovima Ukrajine koje su oglasile vazdušnu opasnost.

Pogođeni su brojni infastrukturni objekti, a konačan broj stradalih za sada nije utvrđen.

Oglasio se i ruski predsednik koji je rekao da je rečo munjevitom odgovoru Rusije na terorističke napade Ukrajine na rusku teritoriju, od kojih je i napad na Krimski most.

Zbog toga su svi zapani mediji naveli da su današnji raketni napadi na ukrajinske gradove pa i samu prestonicu osveta Putina. On sam je rekao da će sledeći put reakcija njegove zemlje biti još veća, ukoliko se napadi na teritoriju Rusije nastave.

Takođe, u prvi mah nije bilo rečeno odakle su i čime Rusi gađali ukrajinske gradove. Ali, na osnovu ovog snimka ministarstva odbrane i reakcije Moldavije, koja je pozvala na hitan razgovor ruskog ambasadora jer su tri rakete ispaljene s Crnog mora preletele njen vazdušnji prostor, jasno je da je bar jedan pravac napada došao od strane ruske crnomorske flote.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading