INCIDENT PORED KOVČEGA KRALJICE ELIZABETE  Prenos iz palate je odjednom prekinut (VIDEO)
Printscreen

Stražar se onesvestio na podijumu dok je bdeo pored kovčega kralljice Elizabete u Vestminsterskoj palati. Stotine hiljada ožalošćenih stajalo je u redu da oda poslednju poštu kraljici nakon njene smrti u Balmoralu u četvrtak. Ali posmatrači su bili zgroženi kada je stražar počeo da se ljulja na nogama nekoliko trenutaka pre nego što se srušio.

Čovek je nekoliko trenutaka ranije nakratko sišao sa podijuma pre nego što je ponovo zauzeo svoje mesto dok su mu se drugi vojnici pridružili radi promene. Ali nekoliko sekundi kasnije on se onesvestio i pao napred, sletevši na kameni pod uz glasno dahtanje prolaznika koji su stajali u redu da odaju počast.

 

 

Prenos uživo je takođe prekinut na nekoliko minuta dok je policija pritrčala čoveku u pomoć. Kraljičin kovčeg, koji je postavljen na podignutu platformu zvanu katafal, danonoćno čuvaju jedinice iz Suverenove telohranitelje. Kralj Čarls, Vilijam i Hari ponovo su se okupili da tuguju i marširaju iza kovčega koji je na svom poslednjem putu izašao iz Bakingemske palate u 14.22. Kratka služba u kojoj je učestvovala kraljevska porodica održana je u Vestminsterskoj palati, pre nego što je javnosti omogućen pristup svima da odaju počast.

Kraljičin kovčeg je ušao u Vestminstersku dvoranu dok je pevao hor Vestminsterske opatije i hor Kraljevske kapele Njegovog Veličanstva, Sent Džejms palate, oni su pevali Psalam 139. Kada je kraljica stigla, Čarls, Vilijam i Ana su salutirali. Hari i princ Endrju – kojima je zabranjeno da nose vojnu uniformu – umesto toga su pognuli glave.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading