PRIJATELJ DARJE DUGINE PROGOVORIO O NJENOJ SMRTI Sumnja se da ju je ovo koštalo života
Printscreen

Neprijatelji su ranije pretili ćerki filozofa Aleksandra Dugina, Darji, rekao je prijatelj preminule devojke Sergej Aleksandrov.

Ona je poginula u subotu uveče od posledica eksplozije automobila koji je ona vozila.

-Njeni glavni neprijatelji su predstavnici antiruskog liberalnog lobija. I zapadnog, evropskog. Tamo je bilo dosta ljudi, rekao je Aleksandrov, prenosi REN TV.

On je naglasio da mu je Darja ranije rekla za pretnje koje je dobila.

-Ako je ovo delo neprijatelja, onda je to jasno povezano sa ruskom specijalnom operacijom koja je u toku, rekao je Aleksandrov.

Podsetimo, ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju "Putinovim mozgom", poginula je u eksploziji automobila u blizini Moskve.

Smrt Darje Dugine je za medije potvrdio njen prijatelj Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont.

- Eksplozivna naprava koja je navodno podmetnuta u automobil eksplodirala je u toku vožnje i automobil se zapalio. Žena vozač je preminula na licu mesta. Identitet preminule je utvrđen: radi se o novinarki i politikologu Darji Duginoj, navodi se u izveštaju Istražnog komiteta.

Istražitelji su pokrenuli krivični postupak za ubistvo Darje Dugine po članu ''Ubistvo izvršeno opšteopasnom metodom“ (tačka „f“ dela 2, član 105 Krivičnog zakona Rusije), prenosi TASS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading