KO JE ŽENA KOJA BI MOGLA DA NASLEDI PUTINA? O njoj se malo šta zna, a jedna stvar je neverovatna
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Prema nekim navodima to bi konačno mogla da bude jedna žena.

Britanski mediji prenose da Putin razmišlja da svoju mlađu ćerku Katarinu Tihanovu (35) ubaci u Parlament, jer mu je zdravstveno stanje navodno pogoršalo.

Katerina Tihonova, mogla bi da postane nova liderka Jedinstvene Rusije, glavne političke partije koja vlada zemljom. Ovu tvrdnja objavljena je na Telegram kanalu General SVR, koji objavljuje navodne obaveštajne izvore iz Putinovog bliskog okruženja. Upravo na ovom kanalu je više puta navedeno da Putin ima zdarvstvene probleme, pa čak i rak, Parkinsonovu bolest i šizofreni poremećaj.

Tihonova je Putinova mlađa ćerka koju je dobio sa bivšom suprugom Ljudmilom, dok je još radio u KGB-u. O životu nje i njene sestre Marije javnost jako malo zna.

- Putinov najuži krug ponovo je počeo da govori o potrebi konsenzusa u rukovodstvu Jedinstvene Rusije, koja bi ujedinila i garantovala trenutni status kvo i kontinuitet vlasti - navodi kontroverzni kanal koji tvrdi da je autor prognani general-potpukovnik Kremlja koji je poznat pod alijasom Viktor Mihajlovič.

Oni tvrde da se navodno ponovo aktivno raspravlja o kandidaturi Putinove ćerke za mesto šefa partije Jedinstvena Rusija.

- Moram da kažem da u poslednje vreme bez izuzetka svi iz Putinovog okruženja podržavaju ovu ideju - piše na pomenutom kanalu.

Dodaje se i da kada je ova ideja prošle godine iznesena nije bilo jednoglasnog odobrenja, ali da se sada navodno situacija dratično promenila.

- Rat koji traje mesecima stvorio je preduslove za to - navodi se.

Dalje se tvrdi da će, ako Putin iznenada ne bude imao mogućnosti da obavlja funkciju, vlast pripasti kardinalu Nikolaju Patruševu (70) sekretaru ruskog saveta bezbednosti, a ne na tehnokratskog premijera Mihaila Mišustina (56), koji bi trebalo da preuzme vlast po Ustavu. Ali sada se takođe tvrdi da bi sledeći predsednik mogao biti Patruševov sin, Dmitrij (44) sadašnji ministar poljoprivrede, a Tihonova, koja trenutno nije u parlamentu, će "vući sve konce iz senke".

- Putin je danas jedini garant stabilnosti sistema, a to, u uslovima rata i kruženja informacija o teškim bolestima predsednika, počinje da izaziva veliku uznemirenost među elitom. Prema mišljenju uskog kruga ljudi bliskom Putinu, Katerina Tihonova je jedina osoba koja može da deluje kao garant stabilnosti postojanja Putinovog režima, a da nije direktna naslednica.

Ako bude na čelu stranke i zapravo upravljaja Državnom Dumom i Savetom Federacije, Tihonova će biti ravnoteža predsedniku, piše u objavi.

- Generalno, Putin podržava sistem u kom je Dmitrij Patrušev predsednik, a Katerina Tihonova gospodarica sistema moći. Koliko će ova opcija uspeti da se implementira, videćemo uskoro. Predsednik neće moći da odloži takve odluke - zaključuje se u objavi na Telegram kanalu.

Veza sa Zelenskim?

Iako se o njenom životu malo zna, nedavno su se u medijima pojavile informacije da Katerina ima dečka koji ima isto prezime kao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Sankcije koje su uvedene protiv 35-godišnjakinje, zbog specijalne vojne operacije koju je njen otac pokrenuo u Ukrajini, zaustavile su njene redovne letove iz Moskve za Minhen gde bi živela sa novim muškarcem, a tokom kojih bi bila u pratnji čuvara ruske tajne službe.

Njen novi partner, sa kojim ima dvogodišnju ćerku, jeste Igor Zelenski (52), vodeći profesionalni baletski igrač koji je donedavno bio na čelu Državnog baleta Bavarske.

Prethodno je Katerina bila udata za najmlađeg ruskog milijardera Kirila Šamalova (40).

Rastali su se oko 2017. godine kada je započela vezu sa baletskom zvezdom koji je takođe bio u braku i ima dve ćerke i sina sa koreografkinjom Janom Serebrjakovom.

Zvanična Moskva se još uvek nije oglašavala ovim povodom, a Putin je u više navrata svojom pojavom u javnosti negirao navode o lošem zdravstvenom stanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading