NE KRIJE SVOJE USTAŠTVO Pogledajte Fejsbuk profil profesorke iz Broda: ZDS, Tompson, Kolinda ...
Alo! Ilustracija

U pitanju je prosvetni radnik Nives Romanjek, koja predaje hrvatski jezik u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu.

Bila je aktivna u HSP AS

Na njenom fejsbuk profilu se može videti da je neko vreme bila izuzetno politički angažovana u stranci HSP AS, kada je njen predsednik bio Ivan Tepeš i kada je bila deo Domoljubne koalicije koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Tako je na svom profilu podelila intervju koji je Tepeš dao za Bujicu.

ZDS na Fejsbuku

Romanjek je u 2015. godini dva puta na svom profilu objavila skraćenicu za ustaški pozdrav „ZDS“, jednom sa snimkom Tompsonove pesme Bojna Čavoglave, a drugi put sa člankom sa Dnevno.hr. Tada je svima kojima se to nije dopalo poručila da može da prestane da bude na listi prijatelja.

Index ju je zamolio da to prokomentariše.

„Bilo je to 2015. godine, ljudi to sada izvlače. Zašto ne napišu da sam imao 38 kilograma, a sada imam dva puta? Zašto to ne napišu? Ne znam šta da kažem. Nikada nisam rekao klinci o politici ili stavovima, oni "imaju pravo na svoje mišljenje, formiraju ga u svojim porodicama. Ko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da su živa i zdrava", rekla je ona.

"Uostalom, napisala sam to iz revolta. Jedna od mojih revolta", rekla je ona.

Podržite Tompsona

Objavila je i zastavu sa grbom koji počinje belim poljem i pridružila se Fejsbuk grupi koja traži suđenje Zoranu Milanoviću. Ona je zbog poziva sa nepoznatog broja zaključila da je „proverena i prisluškivana“, kako je napisala na Fejsbuku 9. februara 2015. godine.

Napisala je i da je "gutala suze na Blajburškom polju", a zabrinuta je i zbog "seobe naroda koja će definitivno promeniti Evropu".

Ona se 2016. pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Tompsonu. Pored podrške Tompsonu, izrazila je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Pohvalila je njenu „čvrstu desnu ruku“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading