CIA SE TRESE OD STRAHA Putin spreman da upotrebi nuklearno oružje
Foto: Ilustracija

Kako je istakao Berns, ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da pribegne upotrebi taktičkog ili nuklearnog oružja niskog prinosa u svetlu "vojnih neuspeha u invaziji na Ukrajinu".

- S obzirom na potencijalni očaj predsednika Putina i ruskog rukovodstva, s obzirom na neuspehe sa kojima su se do sada suočavali, u vojnom smislu, niko od nas ne može olako da shvati pretnju koju predstavlja potencijalno pribegavanje taktičkom nuklearnom oružju ili nuklearnom oružju niskog prinosa - kazao je on u četvrtak u govoru koji je održao na Univerzitetu Džordžija.

 

 

Кremlj je saopštio da je stavio ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti ubrzo nakon što je napad počeo 24. februara, ali Amerika nije videla "mnogo praktičnih dokaza“ stvarnog raspoređivanja koji bi izazvali veću zabrinutost, dodao je Berns, a prenosi "Gardijan".

- Očigledno smo veoma zabrinuti. Znam da je američki predsednik Džo Bajden duboko zabrinut oko izbegavanja trećeg svetskog rata, oko izbegavanja praga u kome nuklearni sukob postaje moguć - kazao je Berns.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading