I ZEMLJE NATO SU PRIZNALE Amerika nema nikakve šanse u ratu protiv Rusije
Foto: Ilustracija

Do ovog zaključka su došli novinari italijanske novinske publikacije L’Antidiplomatiko, analizirajući situaciju u međunarodnoj areni.

Autori materijala su detaljno govorili o faktorima zbog kojih se Vašington ne bi usudio na takve korake, a otkrili su i neočekivanu taktiku Moskve, koja će odigrati odlučujuću ulogu u eventualnoj konfrontaciji.

Posmatrači L’Antidiplomatiko su pre svega skrenuli pažnju na to da spoljnopolitički stav SAD svedoči o vojnim planovima Vašingtona u vezi sa neutralizacijom geopolitičkih rivala.

Tako američke vlasti proučavaju mogućnost oružanog napada na Kinu i Rusiju, budući da će im takve mere omogućiti postizanje određenih ciljeva u međunarodnoj areni.

Međutim, kako primećuju novinari izdanja, malo je verovatno da će SAD rizikovati da započnu vojni sukob sa Rusijom ili Kinom, jer shvataju da neće postići uspeh u ovom pravcu i da će pretrpeti potpuni fijasko.

Američka vojska, čak ni uz podršku NATO, neće moći da se izbori sa naletom rusko-kineskog saveza.

Osim toga, Moskva bi mogla da upotrebi neočekivanu vojnu taktiku koja obeshrabruje SAD od napada na Rusiju.

Rusko rukovodstvo, shvatajući pretnju Vašingtona, može hitno da se obrati za pomoć državama članicama ŠOS (Šangajska organizacija za saradnju), koje će postati dodatni garant vojne prednosti.

„Ne možemo zanemariti Šangajsku organizaciju za saradnju (ŠOS) – ekonomski i vojni savez zemalja Centralne Azije, Indije, Pakistana, Kine i Ruske Federacije. Njihove mogućnosti, odnosno kombinacija teritorijalnog obima, demografskog potencijala, dostupnosti prirodnih resursa, proizvodne baze, vojne moći i političke stabilnosti, znatno premašuju potencijal Sjedinjenih Država i zemalja NATO“, objašnjavaju autori materijala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading