Selaković
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

U spomen-kripti Sv. kneza Lazara u Hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Nišu prvi put na jednom mestu biće postavljena imena svih naših junaka koji su od 1998. do 2003. godine dali svoje živote braneći otadžbinu, naše Kosovo i Metohiju.

Ovu informaciju saopštio je Nikola Selaković, ministar za rad i zapošljavanje, koji je juče obišao svetinju u Nišu.

„Na 19 ploča biće uklesano 1.139 imena vojnika, policajaca, dobrovoljaca izginulih u borbi protiv šiptarskih terorista na Kosmetu (1998-1999) i u Preševu i Bujanovcu (2001-2003). Na zidovima oko njih biće freskopisani Sv. knez Lazar, sveti ratnici i Kosovski boj. Svečano osvećenje biće 24. marta ove godine, kada obeležavamo 25 godina od stradanja našeg naroda u NATO agresiji“, napisao je Selaković na svom Instagram profilu, navodeći da su sve srpske zemlje dale svoje sinove u našoj svetoj borbi.

Selaković

Foto: Printscreen/instagram

 

„Kad ovo završim, više ni dana ne moram da budem ni na kakvoj funkciji. Pored stotina hiljada otvorenih radnih mesta, auto-puteva, bolnica, pruga, škola, ovo je jedan od razloga zašto smo se borili da srušimo antisrpsku vlast i vraćamo Srbiju samoj sebi. To je zasluga našeg naroda koji je svoje poverenje dao, daje i davaće predsedniku Vučiću“, rekao je ministar.

Od srca se zahvalio vladiki niškom Arseniju, generalu Vladimiru Lazareviću, ministru odbrane, policije i svim dobrim ljudima koji su pomogli u ovom poduhvatu.

„Neka je večna slava herojima Otadžbine! Živela Srbija!“, zaključio je ministar u svojoj objavi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading