Danica Grujičić
Foto: Alo/Alo

"Dom zdravlja Vladimirci dobiće ultrazvučni aparat sa odgovarajućim sondama, Institut za neonatologiju u Beogradu dobiće pasterizator humanog mleka, dok je Nacionalno udruženje dece obolele od raka - NURDOR kroz ovaj projekat omogućilo da uređaj za bezbolno detektovanje vena dobiju Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta na Novom Beogradu, Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj i dečje odeljenje Klinike za neurohirurgiju u Kliničkom centru Srbije", rekla je ministarka.

Danica Grujičić

Alo

 

Istakla je da je odgovarajuća oprema od izuzetnog značaja kako bi se unapredile zdravstvene usluge i pružili odgovarajući tretmani pacijentima.

"Proteklih godina Srbija se trudila da naše zdravstvene ustanove dobiju zaista najsavremeniju opremu i mislim da smo najvećim delom u tome uspeli. To ćemo svakako nastaviti i u budućnosti, ali pomoć prijatelja kao što je današnja svakako nas još više obavezuje da građanima i pacijentima omogućimo što efikasniju i bolju zdravstvenu zaštitu", poručila je Grujičić.

Danica Grujičić

Alo

 

Ministarka je podsetila da Japan već godinama kroz projekat "Za osnovne potreba stanovništva" pomaže građanima Srbije. "U poslednjih 25 godina Japan je kroz taj projekat donirao pomoć Srbiji u iznosu većim od 16 miliona evra, dok je za zdravstvo izdvojeno sedam miliona evra", rekla je Grujičić. Kako je navela, to je samo deo pomoći koju nam je Japan pružio u protekle dve decenije, a ukupna vrednost svih donacija je oko 511 miliona evra.

Ambasador Japana Imamura Akira potpisao je ugovore sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Doma zdravlja Vladimirci Brankom Isailovićem, sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Instituta za neonatologiju u Beogradu Radmilom Mileusnić Milenović i sa predsednicom Upravnog odbora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolandom Korora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading