Saopštenje
Foto: Privatna arhiva/Marina Jančević

Prenosimo vam saopštenje u celosti: 

Više je nego sramno, degutantno i potpuno neprimereno ponašanje naših opozicionih političara koji konstantno, bez izuzetka, ne propuštaju nijednu priliku da svaku tragediju u našoj državi, bez obzira u kom periodu je nastala, iskoriste za sticanje političkih poena. Posebno je monstruozno, potpuno neosnovano i drsko pokušavanje povezivanja i dovođenja u kontekst predsednika Republike Aleksandra Vučića u negativnoj konotaciji, sa ovim događajem, kada je upravo on odigrao klјučnu ulogu da se načine prvi pomaci u istrazi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, nakon što 12 godina apsolutno ništa nije urađeno povodom ovog dramatičnog događaja.

Žalosno je i za svaku osudu što su glavni i najglasniji kritičari nedostatka odgovornosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije upravo oni koji su, tokom godina vlasti, ostali pasivni, bez i jedne inicijative i ništa konkretno nisu preduzeli da rasvetle ovaj zločin. Naprotiv, pravi, vidlјivi, konkretni i jasni pomaci u istrazi ovog ubistva započeli su tek sa dolaskom Aleksandra Vučića na poziciju prvog potpredsednika Vlade Srbije, kada je 2012. godine formirana Komisija za istraživanje ubistva novinara. Stoga prava pitanja u slučaju Ćuruvija, mogu da idu jedino i isklјučivo na adrese onih koji svakodnevno najprostijim politikanstvom pokušavaju da dođu do jeftinih poena svojih ,,nazovi“ pristalica, bespotrebno uzbunjujući narod koji je, nedavno, po ko zna koji put pokazao kome najviše i jedino veruje. Poštovana gospodo: Đilas, Aleksić, Tepić, uvaženi nekadašnji predsedniče Republike u dva mandata g-dine Tadiću:

Zašto ništa nije urađeno na rasvetlјavanju ubistva novinara u periodu kada ste bili na vlasti? Vaša neaktivnost, neodlučnost, nesposobnost, ili, odsustvo političke i moralne volјe u klјučnim trenucima sada vam oduzima svako moralno pravo da držite lekcije o odgovornosti i pravdi za Slavka Ćuruviju. Političko iskustvo kojim se hvalite bi trebalo da vam posluži da konačno shvatite, da svom narodu, osim uzbunjivanja i uznemiravanja koje svakodnevno različitim temama priređujete, ne donosi ništa dobro već dugi niz godina. Kako se sadašnja vlast odnosi prema pretnjama novinara najbolјe može da se vidi na osnovu postupanja Stalne radne grupe za bezbednost novinara. U slučaju napada na novinara Daška Milinovića i policija i tužilaštvo su ekspresno reagovali, našli i pravosnažno osudili počinioce. Slučaj OK radija u Vranju je takođe dobio sudski epilog, takođe pravosnažni. To su primeri kako ova vlast želi da tretira sve one koji se usude da idu protiv slobodnog novinarstva u Republici Srbiji. Nama kao društvu je, više nego ikada, potrebna isklјučivo i samo istina o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, kako zbog porodice ubijenog tako i zbog celokupnog našeg društva i sprovođenja demokratije. Jedino što nam ne treba je, ono za šta su se opozicioni političari odlučili, usled nedostatka političkih ideja i programa, je zloupotreba ove teme, nakon što, godinama unazad ni prstom nisu mrdnuli kako bi ovo ubistvo i druga ubistva novinara bila rasvetlјena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jovana

07.02.2024 15:31

Ponovo opozicija morališe,a nisu ni prstom mrdnuli na ovu temu dok su bili na vlasti