BOGAT PROGRAM ZA DAN DRŽAVNOSTI Polaganje venaca, odavanje počasti...
Tanjug

Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa početkom u 8 sati, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti na grobu Neznanog junaka na Avali, a predvodiće je izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu u 11 sati će početi ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti koju će predvoditi predsednik Narodne Skupštine Srbije Vladimir Orlić, u prisustvu predsednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Sa početkom u 14 sati, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, u Zadužbini kralja Petra Prvog, a predvodiće je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u prisustvu predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Dan državnosti Srbije obeležava se 15. februara, na Sretenje, u znak sećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. veka, a ovaj dan kao državni praznik slavi se od 2002. godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading