AMERIKA NAM RUŠI DRŽAVU Vetar u leđa tzv. Kosovu iz Vašingtona - pravo i potpisani dokumenti važe samo kad je to protiv Srbije!
EPA/ SARAH SILBIGER

Stejt depratment je u kratkom odgovoru na pitanje Glasa Amerike naveo da je moratorijum bio osmišljen da bi se proširio prostor za razgovor i kompromis između Beograda i Prištine, za koji „verujemo da je u strateškom interesu obe zemlje“.

Prošlog septembra, uoči godišnjice Vašingtonskog sporazuma, Stejt department je direktno ohrabrio Beograd i Prištinu da nastave da sprovode moratorijum na pitanja koja komplikuju napredak u tehničkim oblastima.

Podsećamo, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je danas da dve velike države pomažu tzv. Kosovu, ali nije otkrio o kojim državama se radi.

SAD pokazuju koliko vode licemernu politiku. Dok se bore za teritorijalni integritet Ukrajine, grubo gaze teritorijalni integritet Srbije. Bore se za to da Albanci dobiju svoju drugu državu na Balkanu, ali istovremeno su protiv toga da Republika Srpska proglasi nezavisnost ili da ponovo ima svoju vojsku (na koju po Dejtonu ima pravo).

– Oni (lobisti u SAD) misle da je došlo vreme lomljenja kičme Srbima. Žele da se završi „nesvršeni“ posao na Balkanu i da se izvede pokazna vežba ruske nemoći i ruske slabosti. Drugim rečima, da se jednom za svagda završi postdejtonska priča za koju se još nije ni mastilo osušilo. Zahtevi za revizijom Dejtona će biti žešći nego ikada - upozorio je nedavno u emisiji "Ćirilica" na TV Happy istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj upozorio je krajem prošle godine da se "Amerikanci spremaju za oštru diplomatsku akciju na Balkanu".

AMERIKA NAM RUŠI DRŽAVU Vetar u leđa tzv. Kosovu iz Vašingtona - pravo i potpisani dokumenti važe samo kad je to protiv Srbije!

Jarinje - Alo!

 

Lider radikala je tada rekao da država Srbija mora ući na Kosovo i Metohiju u slučaju novog  napada ROSU na srpski narod.

Presednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je ukazao na potpuno nepoštovanje Briselskog sporazuma, i istakao da više niko i ne spominje stvaranje Zajednice srpskih opština. 

- Pokažite mi Briselski sporazum. Pogledajte, tačka 1. je "postojaće asocijacija Zajednice opština gde Srbi čine većinu". Nema više ni govora o tome. Albanci kažu da ih to ne interesuje, i da je to potpisala neka druga vlast. Kao da govorite sa ljudima koji nisu pri sebi. I koliko god puta da to kažete Evropljani tvrde da insistiraju na razgovoru, a onda zadovoljavaju političke prohteve Aljbina Kurtija. Krše sve sporazume koje su potpisali. Baš ih briga za NATO, za potpisane sporazume, idu da provociraju Srbe kako bi izazvali incidente - rekao je predsednik i pokazao snimke vozila sa tablicama tzv. KBS u Severnoj Mitrovici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Seka Persa

13.05.2022 14:12

Pod hitno dati Teksasu da proglasi suverenitet!A zatim polako gledati kako se urusava kula od karata!

Ruzica

13.05.2022 14:26

Hvala Bogu da se kod nas shvatilo sta Amerika radi. Kada oni nesto otvaraju,mnogi se raduju, ali ja ne. Najbolje je za Srbinu da se mnogo ne petljamo sa njima. Nemanu ni rec, ni obraz. U monoj porodici je rec uvek bila jaca od samog zakona. Ja nikada necu zaboraviti zelezaru Smederevo, uzeli su je od nas, istopili sve nase naoruzanje i vratili za jedan dolar. Onaj ko je to dozvolio trebao je krivicno da odgovara.

Duska

13.05.2022 14:35

Palo je Rimsko carstvo dace Bog, pasce i Amerika i Engleska. Resicemo se mi tih sotona.

Deda Bogdan

13.05.2022 14:56

Polako doće i njima crni petak daleko je Amerika a sve je slabija da bi nekog zaštitila .