TRAŽE OD DRŽAVE DA SE PRIKLJUČI KAZNENIM MERAMA PROTIV MOSKVE: Opozicija zahteva da uvedemo sankcije Rusiji!
Alo

Poslednjih dana učestale su izjave iz tabora opozicije u kojima se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha srpske vlasti traži da se priključimo kaznenim merama Evropske unije protiv Moskve. Ovo je, u najkraćem, pregled svih tih predloga, sugestija, poziva, upozorenja...

Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a i najbliža saradnica lidera te partije Dragana Đilasa, poručila je da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji.

- Srbija definitivno treba da sledi put Zapada, EU i zapadnog sveta! Mi smo deo Evrope, mi smo susedi država članica EU, a ne susedi Ruske Federacije! Mi ćemo vršiti pritisak da Srbija usaglasi politiku s Evropskom unijom - navela je Tepićeva.

TRAŽE OD DRŽAVE DA SE PRIKLJUČI KAZNENIM MERAMA PROTIV MOSKVE: Opozicija zahteva da uvedemo sankcije Rusiji!

Printscreen/ Twitter

 

Predstavnik koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović javno se pre nekoliko dana založio za to da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- U skladu s našim strateškim utemeljenjem za pristupanje Evropskoj uniji, Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku s politikom EU i Rusiji uvede sankcije - izjavio je on, a za to je dobio pohvalu od bivšeg predsednika DS Dragana Šutanovca.

TRAŽE OD DRŽAVE DA SE PRIKLJUČI KAZNENIM MERAMA PROTIV MOSKVE: Opozicija zahteva da uvedemo sankcije Rusiji!

Foto: Printscreen

 

Budući poslanik koalicije „Vojvođani“ Aleksandar Olenik izjavio je da će, ako ne uvede sankcije Rusiji, Srbija sama sebi uvesti sankcije.

- Ovako sami sebi uvodimo sankcije i postavljamo se iza nove gvozdene zavese, u Sibir, to jest gulag - izneo je Olenik, po profesiji advokat. Istovetan stav ima i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak:

TRAŽE OD DRŽAVE DA SE PRIKLJUČI KAZNENIM MERAMA PROTIV MOSKVE: Opozicija zahteva da uvedemo sankcije Rusiji!

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

„Srbiji su prošli put uvedene sankcije međunarodne zajednice zbog Slobodana Miloševića, a sada će joj biti uvedene sankcije zbog Vladimira Putina. Dakle, Putinova Rusija postavlja marionetske režime na okupiranim teritorijama, planeta je na ivici nuklearnog rata, Srbiji su prošli put uveli sankcije zbog ljubavi prema zločincu iz Beograda, a ovaj put će zbog ljubavi prema zločincu iz Moskve. Pa bravo“, napisao je Čanak na Tviteru.

TRAŽE OD DRŽAVE DA SE PRIKLJUČI KAZNENIM MERAMA PROTIV MOSKVE: Opozicija zahteva da uvedemo sankcije Rusiji!

Foto: TV N1 printscreen

 

Za razliku od prethodne trojke, Zdravko Ponoš, koji je u fazi formiranja političke organizacije, ima nešto blaži stav:

- Treba osmatrati šta se dešava na političkom međunarodnom nebu, pre svega u UN. Ako potezi Rusije budu takvi da su apsolutno neprihvatljivi, ako broj civilnih žrtava i razaranja bude takav da treba zauzeti radikalniji stav kako bi se to obuzdalo, ako je takvo raspoloženje u međunarodnoj zajednici i ako bi otklon od toga bio preskup za interese Srbije, naravno da i o tome treba voditi računa. Interesi Srbije su na prvom mestu i zbog toga ja ću imati razumevanja za sankcije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (16)

Loading
Srbija moja država

29.04.2022 07:52

Ove mudre glave što traže da uvedemo sankcije,su milajardu posto plaćenici stranih zapadnih službi,boli njih briga što bi smo tim činom sebi zabili nož u srce

Realno

29.04.2022 08:26

Koja ste vi opozicija, sve propaliteti u politici! Izdali ste narod zarad svojih iteresa i pogazili svaku svoju reč, princip i obećanje! Kajaću se do sledećih izbora što sam dao glas opoziciji tj vama kao opoziciji! Naj bolje je da svi vi kao opozicija politiku više ne pratite ni u novinama zato što bi ste i tu nešto upropastili slavna naša izdajnička lažljiva OPOZICIJO!!!!!Nadam se da će bar jedan od vas da pročita ovaj komentar mada je vama obraz kao djon vojničke čizme......

Pa

29.04.2022 08:28

Opoziciji i jeste to posao da piša uz vetar i tera kontru, inače ne bi bila opozicija nego nedosanjani njihov san pozicija

Zeljka

29.04.2022 08:33

Auuu,sve sama "elita"do "elite" politicke traze da Srbija sama sebi puca ne samo u noge nego i u trbuh,ako uvedemo sankcije Rusiji!Ta ista "elita" koja svoj narod mrzi i jos ih nazivaju genocidnim!Ma,nemoj!!!

Neda

29.04.2022 08:39

Ko Je ova Marinka? Koga ona predstavlja,pametnije da cuti..

Моле

29.04.2022 10:04

Ne brinite sada ce vucela kod vucica da izmoli pare i posle toga ce ti isti reci kako se samo zvezda pomaze od osnivanja ustaski klub je pun lazova i mrzitelja svega sto je Srpsko

Srecko

29.04.2022 10:30

Ako je spoljna politika EU onda da priznamo Kosovo,da smo genocidni narod i ostalo sve sto treba a cak i da se raskomada Srbija.

Mikabg

29.04.2022 11:07

Gospođo, vaši istomišljenici su "usaglašavajući" spoljnu politiku Srbije sa EU, doveli graničare na administrativnu liniju sa KiM, poslali najbolje Srpske oficire u Hag, odvojili Crnu Goru od Srbije,... I šta smo za uzvrat dobili? 20 godina kandidati za ulazak u EU!!! Zašto niste na izborima postavili biračima i to pitanje, pa bi onda, u zavisnosti od rezultata, mogli da "usaglašavate" našu i EU politiku???

Laki

29.04.2022 11:14

Marinika, tvoja drzava je Srbija a ne Rumunija. Ponasaj se onda kao kso gradjanin Srbije. A ako hoces da slefis politiku Rumunije onda idi tamo. Ne zaboravi da je ta Rumunija dozvolila da NATO zlocinci koriste njenu teritoriju za agresiju na Srbiju.

Pirke

29.04.2022 11:23

Da je narod želeo da sledi vašu politiku vi bi pobedili na izborima a ovako niste bitni.

Rada

29.04.2022 11:51

Narod nije glup, kako vi mislite. Ako ste vi placenici i radite protiv sopstvenog naroda , debele pare se vrte. Necemo po vasoj direktivi jer ovo je rat za inistenje svega pravoslavnog. Vi to niste. Vi ste placenici koji podrzavaju ubijanje Srbije. Olos .

Србислав

29.04.2022 14:45

Она нешто тражи као неко је и нешто политичарка у покушају би да се нешто пита. Жено скини нам се са грбаче ти би да нам ударе цену гаса који не би могли да платимо самим тим би и цена грејања отишла у небеса. Ми и овако једва скрпимо за дажбине и оно што нам остане нема довољно за иоле пристојан живот.Ти би могла да себи то приуштиш само нам реци од којих пара и како долазиш до њих.

Mile sumadinac

29.04.2022 14:54

Da li je moguce sta sve ovaj biser lupeta njoj je u cilju da srbiji ide lose zato sve lose sa njenim pajtasima radi na taj nacin pokusava da dokaze naridu kako zivimo lose da bi oni dosli na vlast ali malo sutra.