SRBIJI HOĆE DA ZABRANE UVOZ NAFTE Vučić: Nisu kaznili Ruse, nisu kaznili sebe, kaznili su nas!
TANJUG/NENAD MIHAJLOVIC

Evropski savet doneo je odluku kojom se traži da Srbija ne uvozi naftu iz Rusije.

- Suština je u tome da su Evropljani sebi ostavili mogućnost da na njihovoj teritoriji posluju sa Gaspromnjeftom i uvoze i izvoze naftu od Rusa, ali da treće zemlje gde su preduzeća i rafinerije u većinskom vlasništvu Rusa ne mogu da uvoze rusku naftu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

SMAJLOVIĆ: Teška situacija za Vučića, rat može sve da saspe u pepeo! - Alo.rs

- Nisu kaznili Ruse, nisu kaznili sebe, kaznili su nas. Rešavamo problem i ceo moj kabinet se mučio celu noć. Gledamo kako da rešimo te probleme. Jutros smo razgovarali sa Rusijom, imamo tri opcije - rekao je predsednik i dodao da se radi o komplikovanoj situaciji.

Vodimo razgovore da Srbija bude izuzeta iz te odluke i nadamo se da će to biti rešeno u narednih 48 sati, dodao je predsednik Srbije i rekao da jutros razgovarano sa Rusima i da imamo tri opcije ukoliko Srbija ne bude izuzeta.

- Situacija je vrlo komplikovana za nas, ali rešićemo je - rekao je Vučić.

On je naveo da će o svemu obavestiti javnost u narednih 48 časova.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Kazne

16.03.2022 16:58

Krajnje je vreme da odbacimo ultimatume i naredjenja. Orban je to tako lepo uradio kao pravi drzavnik bez obzira sto je clan EU. Nema vise izvrsavanja naredjenja EU. Ko to ne moze da uradi neka se povuce. Ima onih koji mogu.

Dragi

16.03.2022 17:49

Fašisti prestanite već jednom da kažnjavati nedužan narod.Zašto se vi neodreknete Ruske nafte cinizam udružen sa fašizam

Sax

17.03.2022 05:30

Koje su to vrednosti EU ka kojima tezimo? Kad cujem da"zelimo" da postanemo deo te napredne evrope najezim se. U poslednjoj deceniji bili smo svedoci cinizma, fasizma, licemerja... Ne znam sta bih jos napisao, sve ono najgore iz ljudskogvdrustva EU je lepo ispromovisala. EU nece jos dugo postojati, zapad nece jos dugo postojati, ber ne onakav kakav poznajemo, sa rasadom USA, raspasce se i EU. Odrzava se na aparatima jer politicari EU su sve samo ne politicari

Xena

17.03.2022 06:43

Najlekše je na nama bes da iskale, a uvek su i imali dvostruke aršine prema Srbiji, ali verujem da će im se jednog dana sve vratiti!