SKANDALOZAN NASLOV U ZAGREBU, HRVATI PUCAJU OD LJUBOMORE: Dok ustaški mediji laju, Srbija u svemu prestiže Hrvatsku!
Tanjug/Miloš Milivojević

Naime, hrvatski portal 24sata.hr objavio je skandalozan tekst kojim su pokušali da ponize predsednika Vučića.

Naslovom „Šešeljeva pudlica laje, videćete kakvo oružje ima Srbija“ pokušali su da ismeju to što je Vučić povodom hrvatske nabavke „rafala“ rekao da Srbija jača vojsku kako više niko ne bi mogao da nas ponižava kao devedesetih i dve hiljaditih godina.

Govoreći o napadima iz Hrvatske, predsednik Vučić je kazao da se svakog dana vodi najprljavija kampanja protiv njega.

- Oni kažu da „Vučić laje“. Da Vučić laje ne biste vi takve izraze koristili nego znate da ni sa ovim novim oružjem koje ste kupili nećete moći ni da sanjate da ćete biti snažniji od Srbije. Naoružavajte se, samo nemojte da zaustavljate naš razvoj i razvoj naše vojske, a mi sa vama želimo što bolje odnose - rekao je on.

Poslanik Vladimir Marinković poručuje da hrvatska vlast ima ogromnu frustraciju od Vučića koji je od Srbije napravio snažnu, ekonomski, vojno i politički nezavisnu i suverenu zemlji koja iz dana u dan napreduje.

- Navikli su, nažalost, od 2000. do 2012. godine da Srbiju lako ponižavaju, a sada su dobili kompleks niže vrednosti s obzirom na to da je Srbija postala šampion u mnogim oblastima. Stoga ne čudi da su opterećeni Vučićem, a ja mislim da bi svi oni u stvari želeli da budu uspešni i suvereni kao on i zemlja koju vodi - rekao je on za Alo!.

SKANDALOZAN NASLOV U ZAGREBU, HRVATI PUCAJU OD LJUBOMORE: Dok ustaški mediji laju, Srbija u svemu prestiže Hrvatsku!

Aleksandar Čotrić - Alo - V. Marković

 

Poslanik Aleksandar Čotrić je naveo da je Hrvatska imala ambiciju da se kao članica NATO i EU nametne kao politički i ekonomski lider na Zapadnom Balkanu i da stvori savezništvo sa Tiranom, Sarajevom, Podgoricom i Skopljem protiv Srbije.

- Računali su da će Srbija ostati slaba kao za vreme vlasti Đilasa i Jeremića i da će se svima izvinjavati za ono što nije učinila, kao i da neće brinuti o srpskom narodu u Hrvatskoj. Međutim, od 2014. kad je Aleksandar Vučić postao prvo premijer, pa kasnije predsednik, Srbija počinje da jača, prestiže Hrvatsku po ukupnom BDP-u, po broju i dužini mreže auto-puteva, po visini izvoza, po stranim investicijama, po stopi zaposlenosti - naveo je on za Alo!, i dodao da je Srbija inicijativom o Otvorenom Balkanu postala i inicijator integracija i saradnje.

- Kupovinom i proizvodnjom isključivo odbrambenog oružja naša zemlja je snažno ojačala svoju vojsku i postala garant mira i stabilnosti u regionu. To se ne sviđa Hrvatskoj, koja više ne može da isključivo prodaje svoju robu u Srbiji, a drži zatvorenim svoje tržište za srpske proizvode. Za sve im je kriv Vučić, pa njega optužuju za svoje neuspehe i propast planova o dominaciji na ovim prostorima. Pošto nemaju nijedan argument za kampanju protiv predsednika Srbije, u hrvatskim medijima plasiraju laži koje otkrivaju istinu o njima - naglasio je poslanik, i dodao:

- A metaforu o lajanju vidim ovako: „Dok hrvatski portali laju, srpski karavan prolazi i prestiže Hrvatsku u svim ekonomskim pokazateljima“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Marko

30.11.2021 10:18

Dobro bi bilo kad bi političari i novinari prestali sa takvom primitivnom retorikom upoređivanja Srba i Hrvata ko je bolji, ko je napredniji, ko ima jaču vojsku. Dosta nam je toga, dostaaaaaaa !

Anastasija

30.11.2021 10:35

Jedino što preostaje Hrvatima jeste da nas gledaju kako napredujemo jer je činjenica da smo poslednjih godina uspešniji od njih na svim poljima.