MINISTAR VULIN: Kurti je kukavica koja ne mari za živote ni Srba, ni Albanaca!
Printscreen

On je, gostujući na TV Pink, kazao da je Kurti kukavica koja ne mari za živote ni Srba, ni Albanaca.

„Takvu neodgovornu kukavicu nikada videli nismo. Pregovarali smo sa Haradinajem, sa Tačijem i sa nizom ostalih rukovodilaca. Pokazivali su neke tragove elementarne odgovornosti, ali Kurtija nije briga ni za Albance, ni za Srbe. Ti specijalci juče su mogli biti pobijeni, a da ne govorim koliko je Srba moglo biti pobijeno. Njega to ne zanima. Za sve što se dešava na prostoru Kosova odgovoran je Kurti i oni koji ga podržavaju“, poručio je Aleksandar Vulin.

Naveo je da je pripadnik ROSU koji je pucao u srpskog mladića juče u Zvečanu zapravo imao nameru da ga ubije, a ne da ga rani.

„Bio je juče težak dan. Svi smo se mnogo brinuli da li će Sofronijević preživeti. Mogao je da bude ubijen. Taj koji je pucao u njega nije pucao s namerom da ga rani. Nije rekao, ‘ajde onesposobiću ga – pa to se onda puca u noge, ako hoćeš da onesposobiš. On je pucao u telo, da ga ubije“, tvrdi Vulin.

Ponovio je da je za ovakve nemire na Kosovu i Metohiji odgovoran samo Kurti i da je njegovo ponašanje krajnje neracionalno.

„Niko ne može da predvidi šta će se dalje dešavati na prostoru Kosova i Metohije. Ne iznenađuju me laži koje dolaze od strane određenih centara moći i njihovih medija, ali ne mogu da se načudim da postoje političari i mediji u Beogradu koji opravdavaju sinoćne postupke Kurtija i albanskih jedinica„, zaključio je Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading