Gradonačelnik Bakić primio omladinu iz Zvornika
Grad Subotica

 

„Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim ovde, u našem gradu Subotici. Nalazimo se u ovom velelepnom zdanju Gradskoj kući, kulturnom spomeniku od izuzetnog značaja, odnosno u Velikoj većnici, njenom najlepšem delu. Ovde se održavaju najlepše svečanosti, donose najvažnije odluke za ovaj grad, to jest održavaju se sednice Skupštine grada. Pored Gradske kuće, kulturni spomenik od izuzetnog značaja je i Sinagoga. Dolazite nam sa naše srpske Drine, čuvenog Zvornika, grada slavne i ponosne istorije, grada gde se srpski narod borio i izborio za svoj opstanak. Mi nemamo reku ali imamo Palićko jezero i takođe veliku istoriju, kojoj je srpski narod dao veliki doprinos“, rekao je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obraćajući se omladini iz Zvornika i studentskim aktivistima Ekonomskog i Građevinskog fakulteta u Subotici.

Gradonačelnik Bakić primio omladinu iz Zvornika

Grad Subotica

 

On je goste upoznao sa činjenicom da u Subotici živi i veliki broj ljudi poreklom sa prostora Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, da je Udruženje „Republika Srpska“ nedavno obeležilo Zavičajne dane i da vrlo uspešno čuva tradiciju i neguje običaje svog zavičaja, redovno ga posećuju i pomažu.

„Cilj politike našeg predsednika Aleksandra Vučića i lidera Republike Srpske Milorada Dodika je da Srbija osnaži Srpsku i da se mladi ljudi, nakon studija i iskustva sa ove strane Drine, vrate u svoje zavičaje i tamo grade lični i profesionalni život, čuvajući tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem su vaši roditelji odbranili i osigurali vašu budućnost“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Gradonačelnik Bakić primio omladinu iz Zvornika

Grad Subotica

 

Gradonačelnik Bakić je obećao da će Grad Subotica i on lično biti uvek posvećeni jačanju postojećih i građenju novih veza sa Republikom Srpskom.

„Pozivam vas, dragi mladi prijatelji, da prenesete moje pozdrave svima u vašem kraju i da pozovete vaše vršnjake da posete Suboticu, da dođu ovde na studije, znajući da će ih dočekati bratska podrška i nova prijateljstva, koja će biti most između naša dva grada, koji u budućnosti mnogo toga mogu da ostvare zajedno“, dodao je Bakić poželevši gostima iz Zvornika ugodan boravak u Subotici.

U ime omladine iz Zvornika gradonačelniku Stevanu Bakiću, Centru za razvoj mladih kao i Studentskim odmaralištima u Srbiji, na dobrodošlici se zahvalio Velja Tijanić.

„Želja nam je da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo kako bi se dodatno osnažila veza između mladih iz Republike Srpske i Srbije. Takođe mi je drago što kroz jedan vid ovakve studijske posete imamo priliku da upoznamo našu majku Srbiju na jedan drugačiji

način. Nadam se da ćemo imati priliku da vam uzvratimo gostoprimstvo, u dobru da se viđamo i nadam se da je ovo samo početak jedne divne saradnje“, rekao je Tijanić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading